FOTO Statul român și Rompetrol lansează, împreună, al doilea parc fotovoltaic

FOTO Statul român și Rompetrol lansează, împreună, al doilea parc fotovoltaic

Șantierul noii centrale în cogenerare, în martie 2023. Sursă foto: Rompetrol Energy

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 5 apr 2024

Compania Midia Green Energy, fosta Uzina Termoelectrică Midia, deținută de statul român prin Ministerul Energiei (56,58%) și de KMG International, compania-mamă a Rompetrol (43,42%), pregătește o a doua investiție în construirea unui parc fotovoltaic, conform datelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prima a dus la punerea în funcțiune în 2022 a unei capacități solare cu putere instalată de 3 MW la Năvodari, amplasată chiar pe platforma industrială Midia.

Parcul fotovoltaic finalizat în 2022 la Năvodari. Sursă foto: captură Linkedin

Parcul fotovoltaic finalizat în 2022 la Năvodari. Sursă foto: captură Linkedin

BNR a menținut dobânda cheie. Avertismente cu privire la situația fiscal-bugetară CITEȘTE ȘI BNR a menținut dobânda cheie. Avertismente cu privire la situația fiscal-bugetară

De data aceasta, se are în vedere construirea unui parc fotovoltaic de 3,7 MW, pe un teren de circa 4 hectare al Midia Green Energy din comuna Gornet, județul Prahova, relevă date analizate de Profit.ro.

Valoarea totală a investiției, fără costurile de racordare la rețea, este estimată la aproape 13 milioane lei plus TVA. Compania vrea ca lucrările de construire și punere în funcțiune, a căror procedură de contractare tocmai a fost demarată, să nu dureze mai mult de 4 luni de la semnarea contractului.

DOCUMENT Guvernul a adoptat scutirea de contribuția la sănătate a indemnizațiilor pentru maternitate, îngrijire copil bolnav, îngrijire pacient cu afecțiuni oncologice și risc maternal. Surse - Indemnizațiile bolnavilor cu afecțiuni oncologice nu sunt scu CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a adoptat scutirea de contribuția la sănătate a indemnizațiilor pentru maternitate, îngrijire copil bolnav, îngrijire pacient cu afecțiuni oncologice și risc maternal. Surse - Indemnizațiile bolnavilor cu afecțiuni oncologice nu sunt scu

Midia Green Energy plănuiește ca și investițiile viitoare în producție de energie regenerabilă să fie realizate tot ″departe de casă″, din cauza faptului că în Dobrogea nu mai este loc în rețele pentru instalarea de noi capacități.

″Societatea se va orienta spre investiții în alte județe, spre realizarea unor parcuri fotovoltaice cu putere de până la 20 MW″, menționează sursa citată.

Licitație pentru amenajarea Parcului Insula Lacul Morii. 38 de milioane de lei, valoare estimată. ”Va fi o oază de verdeață cu zone de recreere, terenuri de sport, spații pentru evenimente culturale” CITEȘTE ȘI Licitație pentru amenajarea Parcului Insula Lacul Morii. 38 de milioane de lei, valoare estimată. ”Va fi o oază de verdeață cu zone de recreere, terenuri de sport, spații pentru evenimente culturale”

Până în 2021, când se numea încă Uzina Termoelectrică Midia, societatea asigura producția de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire din Năvodari. În anul respectiv, activele și operațiunile sale au fost transferate către Rompetrol Energy, inclusiv ca bază pentru proiectul brownfield de construire a unei noi centrale în cogenerare, cu putere electrică instalată de 80 MW.

Termenul de finalizare și punere în funcțiune a noii unității în cogenerare de la Midia, la care lucrările au început în mai 2021 și sunt estimate la peste 164 milioane dolari, a fost amânat de mai multe ori. Rompetrol a anunțat recent că se așteaptă ca centrala să fie gata în al doilea trimestru al anului.

Rompetrol Energy este controlată de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), la care acționari sunt KMG International (80%) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE – 20%), deținută integral de ministerul de resort.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
midia green energy
ministerul energiei
rompetrol
kmg international
platforma petromidia