Statul și Rompetrol pregătesc un parc fotovoltaic

Statul și Rompetrol pregătesc un parc fotovoltaic

Rompetrol Rafinare Petromidia

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 23 apr 2021

Uzina Termoelectrică Midia (UTM), producătorul de energie electrică, termică și abur industrial deținut de Ministerul Energiei, cu 56,57% din acțiuni, în asociere cu KMG International din grupul kazah de stat KazMunayGas, cel mai mare acționar al operatorului rafinăriei Petromidia, Rompetrol Rafinare (43,42%), se pregătesc să demareze un proiect de construire a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 3 MW pe un teren al centralei electrice Midia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
EXCLUSIV DOCUMENT Startup contra unicorn: UiPath SRL, subsidiara din România a grupului abia listat la New York, litigiu în \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Startup contra unicorn: UiPath SRL, subsidiara din România a grupului abia listat la New York, litigiu în "Silicon Valley-ul" românesc pe proprietatea intelectuală asupra unei tehnologii de inteligență artificială

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Societatea a lansat recent o licitație pentru a achiziționa echipamente de producere de energie electrică fotovoltaică și servicii de montaj mechanic, racordare electrică și punere în funcțiune a acestora, cu termen limită de depunere a ofertelor 25 mai.

Valoarea totală a investiției este estimată la 15,83 milioane lei plus TVA.

Facebook va implementa protocoale noi pentru publicitate, în urma lansării de către Apple a sistemului de operare iOS 14.5 CITEȘTE ȘI Facebook va implementa protocoale noi pentru publicitate, în urma lansării de către Apple a sistemului de operare iOS 14.5

Proiectul prevede instalarea a până la 9.086 de panouri fotovoltaice, pe un teren de peste 18 hectare al UTM. Durata contractului este estimată la 12 luni.

Strategia de investiții până în 2025 a UTM, adoptată anul trecut, prevede dezvoltarea unui "parc de panouri fotovoltaice cu o putere cuprinsă între 1-3 MW în primă fază, cu posibilitatea extinderii ulterioare până la 5 MW", cu o valoare estimată a investiției de circa 3,3 milioane euro pentru prima fază și cu termen de punere în funcțiune 30.06.2021.

FOTO Chanel pierde în instanță cu Huawei, iar chinezii își pot înregistra marca comercială CITEȘTE ȘI FOTO Chanel pierde în instanță cu Huawei, iar chinezii își pot înregistra marca comercială

După cum a relatat Profit.ro, Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), deținut de KMG International și compania românească de stat Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), dezvoltă de anul trecut pe platforma Petromidia proiectul unei noi centrale în cogenerare, cu putere maximă de 70 MW. În vara lui 2020 a fost semnat contractul de executare și livrare la cheie a centralei cu compania turcă Calik Enerji, parte a holdingului omonim controlat și condus de miliardarul turc Ahmet Calik.

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, Uzina Termoelectrică Midia a terminat anul 2019 cu un profit net de peste 2,6 milioane lei, la venituri totale de aproape 144 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina termoelectrica midia
parc fotovoltaic midia
rompetrol kmg international petromidia