FOTO Un senator PNL fost șef la Distrigaz și E.ON, numit în conducerea ANRE

FOTO Un senator PNL fost șef la Distrigaz și E.ON, numit în conducerea ANRE
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 19 apr 2023

Sorin Bumb, senator PNL de Alba și vicepreședinte al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, a fost numit de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului în funcția de membru al Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în urma negocierilor din coaliția de guvernare. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până acum, social-democrații aveau 4 membri agreați în Comitetul de Reglementare al ANRE, iar PNL – unul singur, precum UDMR și ALDE, partid care n-a mai prins Parlamentul la ultimele alegeri. 

DOCUMENT DECIZIE Românii vor putea crește în gospodării mai mult de 5 porci, dar vor trebui să respecte reguli stricte. Cerințele impuse CITEȘTE ȘI DOCUMENT DECIZIE Românii vor putea crește în gospodării mai mult de 5 porci, dar vor trebui să respecte reguli stricte. Cerințele impuse

Componența actuală a Comitetului de Reglementare al Autorității este: George Niculescu (președinte, sprijinit de PNL), Mircea Man (vicepreședinte, PNL), Gabriel Andronache (vicepreședinte, PSD), Sorin Bumb (membru, PNL), Cornelia Sulger (membru, PSD), Iulian Iancu (membru, PSD) și Valeriu Steriu (membru, PSD).

Din fosta garnitură au fost înlocuiți Dumitru Chiriță (președinte, PSD), Zoltan Nagy-Bege (membru, UDMR) și Gheorghe-Gabriel Gheorghe (membru, ALDE). Astfel, UDMR a rămas fără reprezentant, deși face parte din coaliția de guvernare.

UDMR încearcă să convingă Uniunea Europeană că România gestionează corect problemele legate de urși / Măsura anunțată de Tanczos Barna CITEȘTE ȘI UDMR încearcă să convingă Uniunea Europeană că România gestionează corect problemele legate de urși / Măsura anunțată de Tanczos Barna

Sorin Bumb, noul membru al Comitetului de Reglementare al ANRE, a absolvit cu licență în 1991 Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești, specializarea ″Forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze″.

În 1998-2002 a făcut Facultatea de Drept la Alba Iulia și Sibiu, la instituția privată de învățământ superior Academia Informatizată pentru Știinte Tehnice, Economice, de Drept și Administrație (AISTEDA), iar în 2006-2008 – un master în drept comunitar european la Spiru Haret în București.

Ucraina a ajuns la o înțelegere cu Polonia pentru tranzitul de cereale, dar acordul pentru transportul pe Marea Neagră este sub semnul întrebării CITEȘTE ȘI Ucraina a ajuns la o înțelegere cu Polonia pentru tranzitul de cereale, dar acordul pentru transportul pe Marea Neagră este sub semnul întrebării

Timp de 17 ani, între 1991 și 2008, Sorin Bumb a lucrat în mai multe posturi, majoritatea de conducere, în cadrul companiei de gaze Distrigaz, devenită E.ON după privatizare.

Între 2008 și 2012 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, după care consilier la cabinetul președintelui CJ Alba (2012), administrator public la CJ Alba (2012-2016) și din nou consilier la cabinetul președintelui (2016).

Sursă foto: contul Facebook al Partidului Național Liberal

Sursă foto: contul Facebook al Partidului Național Liberal

Anonimizarea averilor celor cu funcții sau demnități de stat - interzisă. Peste 71.000 de șefi de companii naționale sau locale solicitaseră până în octombrie anonimizarea câștigurilor CITEȘTE ȘI Anonimizarea averilor celor cu funcții sau demnități de stat - interzisă. Peste 71.000 de șefi de companii naționale sau locale solicitaseră până în octombrie anonimizarea câștigurilor

În perioada 2016-2020 a fost deputat liberal, iar la alegerile din 2020 a devenit senator PNL, preluând și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și pe cea de chestor al Senatului. Este vicepreședinte al PNL Alba din 2012.

Potrivit declarației de avere, Sorin Bumb are 2 apartamente (în Alba Iulia și Sibiu), 2 mașini (un Volkswagen din 2003 și un BMW din 2019) și lichidități de 66.000 euro și 36.800 lei în conturi și depozite bancare. Soția sa lucrează tot în domeniul energetic, fiind salariat al operatorului sistemului național de transport al gazelor naturale Transgaz.

Datele publice disponibile arată că președintele ANRE are un salariu de circa 59.000 lei pe lună, un vicepreședinte ANRE - de 50.800 lei pe lună, iar un membru simplu al Comitetului de Reglementare – de 43.500 lei lunar.

viewscnt
Afla mai multe despre
numiri anre
numiri politice anre
schimbare conducere anre
șefi anre