FOTO&VIDEO CONFIRMARE Concesionarii celor mai noi gaze din Marea Neagră au finalizat prima revizie planificată

FOTO&VIDEO CONFIRMARE Concesionarii celor mai noi gaze din Marea Neagră au finalizat prima revizie planificată
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Black Sea Oil&Gas (BSOG), operatorul și principalul concesionar al celei mai noi exploatări offshore de gaze naturale din Marea Neagră românească, cea de la Midia, unde producția a demarat în vara anului trecut, a finalizat, alături de partenerii săi Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, prima revizie planificată pentru instalațiile industriale ale exploatării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro anunțase anterior intrarea în revizie a instalațiilor.

Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile

Producția de gaze din zăcămintele Ana și Doina a revenit la platou ȋn 26 octombrie 2023, a transmis BSOG.

″După 16 luni de producție excepțională, ȋn care ne-am ȋndeplinit ȋn proporție de 100% angajamentul de livrare a gazelor către cumpărătorul nostru (cu emisii asociate de CO2 foarte scăzute, de 0,8 kg/bep), facilitățile proiectului Midia Gas Development (MGD), stația de tratare a gazelor (STG) de pe uscat și platforma de productie Ana situată la 110 kilometri ȋn largul mării, au trecut prin trei zile de inspecții tehnice și întreținere a echipamentelor majore, pentru a ne asigura că vom menține același rezultat de livrare a gazelor ȋn noul an gazier, până la următoarea revizie, peste 12 luni″, se arată într-un comunicat al companiei. 

Marcel Ciolacu : Am început construcția bugetului pentru 2024. Program Rabla pentru tractoare CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu : Am început construcția bugetului pentru 2024. Program Rabla pentru tractoare

Potrivit sursei citate, în același timp, au fost aduse o serie de modificări ȋn diferite locații din STG, pentru a îmbunătăți performanța și siguranța funcționării instalațiilor de producție ale proiectului MGD.

Revizia a avut loc în ultima săptămână a lunii octombrie, timp în care producția de gaze din zăcămintele Ana și Doina a fost oprită. BSOG a mobilizat toate resursele disponibile la stația de tratare din apropiere de Vadu (aproximativ 150 de persoane/zi ȋn regim de lucru de 24 de ore) și offshore la platforma de producție Ana (25 de persoane), pentru desfășurarea eficientă și ȋn siguranță a lucrărilor de revizie.

Stația de tratare a gazelor de la Vadu

Stația de tratare a gazelor de la Vadu

Rezultate maxime în testele EuroNCAP pentru alte trei automobile din China CITEȘTE ȘI Rezultate maxime în testele EuroNCAP pentru alte trei automobile din China

″Felicitări întregului personal implicat pentru o revizie eficientă realizată cu menținerea recordului de zero accidente ȋn proiectul MGD chiar din prima zi de construcție a acestuia″, a declarat CEO-ul BSOG, Mark Beacom.

Proiectul MGD este primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani. Producția actuală este de puțin peste 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, reprezentând 12% din cererea de gaze naturale a României.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
black sea oil&gas bsog
gaze naturale marea neagră
gaze midia marea neagră