Franța va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să-și plătească facturile pentru energie

Franța va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să-și plătească facturile pentru energie
scris 21 nov 2022

Franța va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să-și plătească facturile pentru energie, în încercarea de a atenua impactul creșterii prețurilor electricității și gazelor și pentru a le ajuta să concureze cu afacerile germane, a declarat ministrul său de Finanțe, transmite Reuters.

Franța va reduce o taxă specială pentru electricitate la minimul permis în conformitate cu normele UE și va permite companiilor să utilizeze un mecanism special pentru a primi energie nucleară ieftină, scrie News.ro.

Fost Director la Blue Air a lansat o aplicație de ridesharing CITEȘTE ȘI Fost Director la Blue Air a lansat o aplicație de ridesharing

Întreprinderile mici vor beneficia, de asemenea, de plafoanele de preț pentru energie deja existente pentru gospodării.

”Companiile (franceze) vor fi protejate la fel ca și companiile germane. Ne vom asigura, de asemenea, că regulile UE de concurență se aplică tuturor companiilor, fie că sunt italiene, spaniole, franceze sau germane”, a declarat sâmbătă ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, la radio France Inter”.

La începutul acestui an, Germania a alocat 200 de miliarde de euro pentru a proteja companiile și gospodăriile de prețurile ridicate ale energiei, atrăgându-și critici din partea altor țări UE, care se tem de o denaturare a condițiilor de concurență echitabile în UE.

Pachetul de 8,4 miliarde de euro dezvăluit sâmbătă de Franța reprezintă costul cumulat pentru 2022 și 2023, a spus Ministerul de Finanțe într-un comunicat. Franța a alocat deja 45 de miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
facturi
energie