Frigiderele și televizoarele vor trebui să consume mai puțină energie electrică în UE

Frigiderele și televizoarele vor trebui să consume mai puțină energie electrică în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2019

Comisia Europeană a adoptat noi măsuri destinate prelungirii duratei de viață a mai multor aparate electrocasnice și pentru a le face să consume mai puțină energie electrică, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru prima dată, frigiderele, mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și televizoarele vândute în UE vor trebui să răspundă "exigențelor în materie de reparabilitate și reciclabilitate", a explicat Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

eMAG anunță când organizează Black Friday CITEȘTE ȘI eMAG anunță când organizează Black Friday

Comisia estimează că aceste reguli, care ar urma să intre în vigoare în săptămânile următoare, împreună cu legislația privind etichetarea energetică adoptată în luna martie, vor permite realizarea unei economii anuale de energie de 167 Terawatt-oră (TWh) până în 2030, echivalentă cu consumul anual de energie al Danemarcei. Pentru gospodăriile europene, măsurile înseamnă o economie medie de 150 de euro pe an la factura de electricitate, estimează Comisia, potrivit Agerpres.

Legislația se referă în special la piesele de schimb care vor trebui să fie disponibile "pentru o perioadă lungă de timp după achiziționare", de exemplu minim șapte ani pentru frigidere și 10 ani pentru mașinile de spălat rufe și mașinile de spălat vase. În plus, producătorul va trebui să asigure livrarea pieselor "într-un interval de 15 zile lucrătoare".

Consumul de apă este de asemenea în vizorul noii legislații: măsurile aplicabile fixează un consum maxim de apă pentru un ciclu.

viewscnt
Afla mai multe despre
frigidere
televizoare
consum