Gabriel Resources strânge 5,6 milioane de dolari de la investitori pentru procesul cu statul român

Gabriel Resources strânge 5,6 milioane de dolari de la investitori pentru procesul cu statul român
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2022

Compania canadiană Gabriel Resources, principalul acționar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), vrea să atragă 5,6 de milioane de dolari de la investitori, bani ce ar urma să fie folosiți pentru acoperirea unor costuri legate de procesul de arbitraj cu România și finanțarea capitalului de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News

Fondurile vor fi atrase printr-un plasament privat. Până acum, compania a atras de mai multe ori fonduri pentru finanțarea procesului cu România, care continuă deja de mulți ani.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Persoane din interiorul companiei au subscris deja 24.069.424 de acțiuni ordinare pentru încasări brute de 4,07 milioane de dolari în cadrul plasamentului privat.

În iulie 2015, Gabriel Resources a reclamat statul român la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investițiilor semnate de autoritățile de la București cu Canada și Marea Britanie.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Gabriel Resources susține că i se cuvin despăgubiri egale cu valoarea de piață a companiei la Bursa din Toronto la data de 29 iulie 2011, moment în care presupusul prejudiciu cauzat de statul român ar fi devenit efectiv, plus dobânzi, ceea ce duce totalul pretențiilor companiei față de România la aproape 4,8 miliarde dolari. Mai recent, însă, compania a sugerat că s-ar mulțumi și cu circa un sfert din principalul sumei pe care a solicitat-o ca despăgubiri României pentru blocarea proiectului, respectiv doar cu recuperarea investițiilor sale efective, estimate la 760 milioane dolari, la care s-ar adăuga dobânzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel resources
rmgc
rosia montana