Germania, Danemarca și Belgia susțin un plan de creștere de cinci ori a capacității globale de energie eoliană offshore

Germania, Danemarca și Belgia susțin un plan de creștere de cinci ori a capacității globale de energie eoliană offshore
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

Guvernele din Germania, Danemarca și Belgia susțin un plan de creștere a capacității instalate de energie eoliană offshore de cinci ori, la nivel mondial, respectiv cu 60 de gigawați, în următorul deceniu, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miniștrii Energiei din cele trei țări au emis o declarație, împreună cu directorii generali ai 25 de companii, între care Dong Energy, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene offshore din lume, prin care se angajează să colaboreze la creșterea investițiilor și reducerea costurilor, scrie News.ro.

Declarația, semnată marți la Londra, vine după un acord convenit în 2016 de 10 state europene nordice, care prevedere colaborarea pentru reducerea costurilor de instalare marină a turbinelor eoliene.

OMV și Gazprom ar putea construi un terminal de gaze naturale lichefiate pe coasta Mării Negre din Rusia CITEȘTE ȘI OMV și Gazprom ar putea construi un terminal de gaze naturale lichefiate pe coasta Mării Negre din Rusia

Organizația comercială WindEurope a anunțat că va cere unor șapte țări absente de la semnarea declarației de marți să susțină și ele angajamentul. Unele țări, precum Marea Britanie, trebuie să aștepte până după alegeri, a precizat organizația.

În 2016, la nivel global existau turbine eoliene offshore cu o capacitate de 13,8 gigawați, potrivit Bloomberg New Energy Finance.

Prețurile pentru energia eoliană offshore în Europa au scăzut semnificativ în ultimii cinci ani, numai în 2016 cu 22%.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie eoliana