Germania reactivează o altă centrală pe cărbune pentru a economisi gaze

Germania reactivează o altă centrală pe cărbune pentru a economisi gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2022

Germania repune în funcțiune o altă centrală de rezervă pe bază de cărbune săptămâna viitoare, încercând să economisească rezervele de gaze pentru iarnă, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrala Heyden din Petershagen, în apropiere de Hanovra (vestul Germaniei), este programată să revină pe piață din 29 august până la sfârșitul lunii aprilie anul viitor, a anunțat operatorul Uniper.

CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități

Germania intenționează să elimine treptat producția de energie pe bază de cărbune cel târziu în 2038. Dar războiul din Ucraina și perturbările care au urmat pe piața energiei au determinat reactivarea unor centrale. Din 14 iulie, un regulament a permis centralelor pe cărbune din așa-numita rețea de rezervă să fie complet reactivate pentru a ajuta la economisirea gazelor, scrie Agerpres.

Centralele de rezervă produc energie electrică numai atunci când este necesar pentru a asigura stabilitatea rețelei.

Cu o capacitate de 875 de megawați, centrala Heyden, care a început să funcționeze în 1987, este una dintre cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania, potrivit Uniper.

La începutul lunii august, centrala Mehrum din Hohenhameln, deținută de grupul energetic ceh EPH, a fost prima centrală pe cărbune repusă în funcțiune.

Mai multe centrale pe cărbune care au fost plasate în rezervă urmează să fie repornite săptămânile următoare în contexul fluxurile reduse de gaze importate din Rusia.

Gazele reprezintă cea mai mare parte a sistemelor de încălzire a locuințelor din Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
carbune
gaze