Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră
scris 31 oct 2019

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, care depășește pentru prima dată în istorie valoarea de 70 de miliarde de euro.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră

Enel este cel mai mare investitor privat în sectorul energetic din România, unde grupul italian este prezent din 2005 cu operațiuni în domeniul distribuției de electricitate și în cel al producției de energie regenerabilă. Enel deservește peste trei milioane de clienți în România și vrea să relanseze eforturile destinate vânzării participațiilor sale după ce precedentul plan de a ieși de pe piața românească a fost abandonat în 2015.

Tranzacție: Quercus vinde active, inclusiv un parc eolian și un parc fotovoltaic din România, către italienii de la Green Arrow, propulsați acum în Top 10 manageri de active în energie regenerabilă din Europa CITEȘTE ȘI Tranzacție: Quercus vinde active, inclusiv un parc eolian și un parc fotovoltaic din România, către italienii de la Green Arrow, propulsați acum în Top 10 manageri de active în energie regenerabilă din Europa

Operațiunile din România ale grupului italian de energie și utilități Enel au înregistrat o scădere cu 25% a profitului operațional EBITDA, de la 116 milioane euro în prima jumătate a anului trecut la 87 milioane euro în primul semestru din 2019, potrivit datelor raportate de compania-mamă. Veniturile Enel România au avansat cu peste 9%, la 671 milioane euro, impulsionate în special de avansul încasărilor pe segmentul de furnizare, de la 504 la 558 milioane euro.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și furnizează servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
capitalizare bursiera