Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaș de petrol

Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaș de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2021

Grupul italian Eni a anunțat că a descoperit un zăcământ uriaș de petrol în largul Coastei de Fildeș, care ar putea conține până la 2 miliarde de barili de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eni a descoperit petrol ușor în blocul CI-101, compania precizând că acolo ar putea fi 1,5-2 miliarde de barili de petrol și 51-68 miliarde de metri cubi de gaze asociate, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Va fi realizat un program pentru a evalua potențialul semnificativ de creștere a structurii generale care se extinde în blocul CI-802, operat tot de Eni", a spus compania.

Baleine-1x este primul puț de explorare realizat de Eni în Coasta de Fildeș, care are parțicipații în alte patru blocuri în apele adânci ale Coastei de Fildeș.

Eni operează blocul CI-101 cu o participație de 90%, în timp ce Petroci Holding deține restul de 10%.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

"Aceasta este o descoperire cu adevărat mare și ar putea fi o veste bună pentru Eni dacă va decide să-și monetizeze participația mai departe", a spus Jason Kenney, analist în sectorul energetic la banca Santander.

"Va trebui să vedem ce fac investitorii, având în vedere presiunile pentru a ne îndepărta de combustibilii fosili. Dar, fără îndoială, aceasta este o descoperire valoroasă", a adăugat Kenney.

Companiile petroliere din întreaga lume sunt presate să își ecologizeze afacerile și să își orienteze portofoliile tradiționale către soluții mai ecologice.

Eni a stabilit obiective ambițioase de reducere a emisiilor care încălzesc planeta la zero până în 2050, în timp ce își extinde rapid producția de energie regenerabilă și capacitatea de biocombustibili.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Grupul a afirmat că producția sa de petrol va atinge punctul culminant în 2025, pentru a fi ulterior înlocuită din ce în ce mai mult de gazele naturale.

Eni este unul dintre cei mai mari producători străini de petrol și gaze din Africa, cu active valoroase în Libia, Nigeria și Angola. Grupul mai dezvoltă două exploatări de gaze în Mozambic și Egipt.

viewscnt
Afla mai multe despre
eni
petrol