Gură de oxigen pentru bugetul de stat: dividende de peste 1 miliard lei de la Hidroelectrica

Gură de oxigen pentru bugetul de stat: dividende de peste 1 miliard lei de la Hidroelectrica
scris 24 apr 2020

Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, controlată de stat prin Ministerul Economiei cu 80% din capital, propune acționarilor repartizarea de dividende în valoare totală de 1,253 miliarde lei din profitul pe anul trecut, din care peste un miliard de lei vor merge către acționarul majoritar.

Suma totală propusă ca dividende reprezintă peste 90% din profitul net contabil al Hidroelectrica pe 2019, cifrat la 1,386 miliarde lei. Dacă propunerea va fi aprobată în AGA companiei, banii ar urma să fie virați până cel târziu pe 28 iulie.

Fondul Proprietatea deține 20% din acțiunile producătorului de energie hidro.

Luna trecută, Hidroelectrica a anunțat că a luat decizia de a plăti la termen sarcinile fiscale ce îi revin și de nu a face uz de posibilitatea de amânare a achitării acestora, în contextul problemelor generate de COVID19. Astfel, la data de 25 martie, compania a achitat către bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentând impozit pe profit și TVA, urmând ca, până pe 31 martie, să plătească taxe și impozite locale în valoare de 34 milioane de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dividende hidroelectrica
profit hidroelectrica
taxe si impozite hidroelectrica
deficit bugetar