Gură de oxigen pentru bugetul de stat: dividende de peste 1 miliard lei de la Hidroelectrica

Gură de oxigen pentru bugetul de stat: dividende de peste 1 miliard lei de la Hidroelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2020

Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, controlată de stat prin Ministerul Economiei cu 80% din capital, propune acționarilor repartizarea de dividende în valoare totală de 1,253 miliarde lei din profitul pe anul trecut, din care peste un miliard de lei vor merge către acționarul majoritar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma totală propusă ca dividende reprezintă peste 90% din profitul net contabil al Hidroelectrica pe 2019, cifrat la 1,386 miliarde lei. Dacă propunerea va fi aprobată în AGA companiei, banii ar urma să fie virați până cel târziu pe 28 iulie.

Fondul Proprietatea deține 20% din acțiunile producătorului de energie hidro.

Luna trecută, Hidroelectrica a anunțat că a luat decizia de a plăti la termen sarcinile fiscale ce îi revin și de nu a face uz de posibilitatea de amânare a achitării acestora, în contextul problemelor generate de COVID19. Astfel, la data de 25 martie, compania a achitat către bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentând impozit pe profit și TVA, urmând ca, până pe 31 martie, să plătească taxe și impozite locale în valoare de 34 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende hidroelectrica
profit hidroelectrica
taxe si impozite hidroelectrica
deficit bugetar