Guvernul anunță câți beneficiari de panouri fotovoltaice va subvenționa. Anul trecut au fost de trei ori mai puțini

Guvernul anunță câți beneficiari de panouri fotovoltaice va subvenționa. Anul trecut au fost de trei ori mai puțini
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2023

Bugetul pentru programul de subvenționare a panourilor fotovoltaice va ajunge în 2023 la 3 miliarde lei, susține ministrul Mediului, Tanczos Barna, care arată că astfel vor fi asigurate subvențiile necesare pentru 150.000 de beneficiari doar în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Mediului a precizat că pentru a facilita accesarea acestor subvenții va fi debirocratizată și procedura de decontare, care se va realiza pe baza cărții de identitate, extrasului de carte funciară, dovada lipsei de datorii la bugetul de stat și local, respectiv ceritifcatul de prosumator obținut în urma instalării panourilor.

Comisia Europeană cere României eliminarea taxei clawback reduse pentru medicamentele românești. Guvernul se va conforma sub amenințarea unui nou infringement CITEȘTE ȘI Comisia Europeană cere României eliminarea taxei clawback reduse pentru medicamentele românești. Guvernul se va conforma sub amenințarea unui nou infringement

Bugetul programului ar urma să fie aprobat până la 15 februarie, astfel încât din luna martie să înceapă derularea acestuia, a mai spus ministrul.

Portivit datelor oficiale prezentate de Tanczos Barna, în 2022 au beneficiat de subvenții pentru panouri fotovoltaice 40.000 de beneficiari.

De anul acesta este în vigoare și o cotă redusă de 5% a TVA pentru livrarea și instalarea de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri solare termice.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotovoltaice
panouri
subvenție
guvern
2023
buget