Hidroelectrica a semnat un contract de 57,14 milioane lei fără TVA pentru modernizarea unor instalații electrice la Portile de Fier I

Hidroelectrica a semnat un contract de 57,14 milioane lei fără TVA pentru modernizarea unor instalații electrice la Portile de Fier I
scris 18 iun 2021

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat că a semnat un contract de 57,14 milioane lei fără TVA pentru modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalația de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Portile de Fier I”. Lucrarea era estimată inițial de companie la 65,23 milioane lei fără TVA.

”Astăzi, 17 iunie 2021, Hidroelectrica a semnat contractul de achiziție sectorial având ca obiect 'Modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalația de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Portile de Fier I'. Lucrarea, estimată inițial de Hidroelectrica la 65.236.791 lei fără TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) și UTI Facility Management la valoarea de 57.145.610,00 lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție publică în cadrul căreia entitatea câștigătoare a concurat cu Romelectro”, anunță compania.

Modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalației de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Porțile de Fier I presupune prestarea de servicii de proiectare, instalații de acționare hidromecanice, echipamente electrice, sisteme de automatizare și integrare în SCADA, construcții, instalații aferente acestora și arhitectură, scrie News.ro.

Tranzacție surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, a intrat cu 500.000 de euro în afacerea cu clătite Maison de Crepes, preluând 49% din acțiuni. Sunt pregătite 30 de noi restaurante, toate în franciză CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, a intrat cu 500.000 de euro în afacerea cu clătite Maison de Crepes, preluând 49% din acțiuni. Sunt pregătite 30 de noi restaurante, toate în franciză

”Contractul continuă seria investițiilor majore de la Porțile de Fier, după modernizarea sistemelor SCADA din camerele de comandă ale centralelor PF I și II - investiție de circa 3,14 milioane lei, modernizare sistem de Monitorizare și Diagnoză  CHE Portile de Fier I - investiție de circa 10 milioane lei aflată în derulare, și demararea lucrărilor de protectie suplimentară la disipatorul de la PF I,  investiție estimată, de asemenea, la 58 milioane de lei. Lucrările angajate astăzi sunt de importanță structurală pentru obiectivul Hidroelectrica Porțile de Fier I și vin să rezolve problema uzurii fizice și morale a unor componente ale barajului deversor și nu numai. Se va proceda la înlocuirea acelor instalații cu durată de viață depășită, unele aflate în uz de peste 50 de ani, cu echipamente moderne, care să înglobeze cele mai noi tehnologii și care să permită automatizarea funcționării, monitorizare și control electronic, informatizare”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Acesta vorbește de realizarea unor lucrări ample și dificile, la finalul cărora compania dorește să obțină intrarea într-un nou ciclu de viață și exploatare a echipamentelor, concomitent cu obținerea unui plus major în ceea ce privește siguranța în funționare a echipamentelor.

De asemenea, serviciile care fac obiectul contractului de modernizare implică activități de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităților de achiziție/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcțiune în vederea realizării unui proiect de retehnologizare/modernizare „la cheie”, cu respectarea tuturor cerințelor de calitate, sănătate și Securitate în munca și protectia mediului ce decurg din cerințele naționale și ale Uniunii Europene.

EXCLUSIV Trader-ul MET România, una dintre cele mai active companii de pe piețele autohtone angro de gaze și electricitate, vrea să intre pe piața producătorilor de energie regenerabilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trader-ul MET România, una dintre cele mai active companii de pe piețele autohtone angro de gaze și electricitate, vrea să intre pe piața producătorilor de energie regenerabilă

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
portile de fier i
hidroelectrica