IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă

IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 feb 2022

IKEA este pe cale să finalizeze și ultimele detalii tehnice ale absorbției de către compania Ewind a firmelor Dan Holding MGM, Green Energy Farm, Soft Group, Smartbreeze, Smart Clean Power și Eol Energy, toate companiile fiind deținute de către Ingka Investments România, grupul suedez proprietar al IKEA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Ingka operează acum 900.000 de module solare și 534 de turbine eoliene în 14 țări.

Tranzacția prin care grupul suedez IKEA, totodată cel mai mare proprietar local de păduri, a preluat respectivele companii dezvoltatoare și operatoare de parcuri eoliene în România de la danezii de la Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, a fost semnată în 2019.

Tranzacția a fost derulată prin intermediul firmei IRI Investments, o companie de tip holding, deținută de Ingka Investments B.V., Olanda, care aparține Grupului Ingka, pentru 136 milioane euro.

Operațiunea a vizat un total de 7 parcuri, care, cumulat, au 64 de turbine, cu o capacitate instalată de 171 MW, ce pot asigura echivalentul consumului a 150.000 gospodării din România, echivalentul consumului a 65 de magazine IKEA.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Compania absorbantă, EWIND SRL, operează parcul eolian Pantelimon 4 din comuna omonimă din județul Constanța, cu putere instalată de 123 MW, și a terminat anul 2020, potrivit termene.ro, cu un profit de 50,8 milioane de lei la o cifră de afaceri de 42,8 milioane lei.

Smartbreeze SRL deține centrala electrică eoliană Apollo din Frumușița, județul Galați, de 6 MW. În 2020, firma a consemnat un profit net de 1,5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproape 4 milioane lei.

Eol Energy Moldova SRL, operează parcurile eoliene Mahmudia din Tulcea (4 MW), Vârlezi și Smulți (ambele din Galați, cumulând 8 MW) și a înregistrat în 2020 un profit net de aproape un milion de lei la o cifră de faceri de 13 milioane lei.

Dan Holding MGM SRL a raportat în 2020 un profit net de 3,3 milioane lei la o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei, Green Energy Farm SRL, un profit de 3,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei, iar Smart Clean Power unul de 3,7 milioane lei la o ciră de afaceri de 4,3 milioane lei. Soft Group SRL a înregistrat în 2020 un profit de 5,5 milioane lei și o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
parcuri
fotovoltaice
ewind srl
anre