Împrumut de 60 milioane euro pentru cel mai mare parc fotovoltaic din România

Împrumut de 60 milioane euro pentru cel mai mare parc fotovoltaic din România

Parcul solar Ratesti. Foto: Econergy

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Raiffeisen Bank a acordat un împrumut de 60 milioane euro către Rătești Solar Plant, care dezvoltă cel mai mare parc fotovoltaic din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o capacitate energetică de 155MW, proiectul dezvoltat de Rătești Solar Plant S.R.L. – deținută de companiile Ecoenergy și Nofar Energy, este cel mai mare proiect de energie solară dezvoltat în România până în prezent, conectat la rețeaua națională de electricitate la finalul lunii noiembrie 2023.

Deținut în proporții egale de companiile israeliene Econergy și Nofar Energy, parcul de la Rătești are o capacitate totală de 155 MW, fiind cel mai mare parc fotovoltatic construit până în prezent în România și în regiunea Europei Centrale și de Est.

Unitatea de producție de energie regenerabilă poate alimenta peste 100.000 de gospodării, ceea ce înseamnă eliminarea a 168.000 de tone de emisii de CO2 pe an.

Unul din principalii contractori ai centralei nucleare Cernavodă a ieșit din insolvență CITEȘTE ȘI Unul din principalii contractori ai centralei nucleare Cernavodă a ieșit din insolvență

Potrivit dezvoltatorilor, valoarea totală a investiției s-a ridicat la 102 milioane de euro, fiind cea mai mare efectuată până acum în fotovoltaicul românesc.

Parcul de la Rătești este estimat să genereze venituri medii anuale de 19,8 milioane de euro în primii cinci ani de funcționare și un profit operațional (EBITDA) de 17,2 milioane de euro.

Econergy are alte trei proiecte fotovoltaice în construcție în România, cu o capacitate totală de 234 MW, care sunt estimate să intre în funcțiune în următoarele șase luni.

Compania este un dezvoltator și operator internațional de proiecte de energie regenerabilă, cu operațiuni în Spania, Marea Britanie, Polonia, România și Italia și peste 200 de proiecte solare și eoliene în dezvoltare.

Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea și operarea de instalații de producție și stocare a energiei fotovoltaice și eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
econergy
parc solar ratesti
cel mai mare parc fotovoltaic romania
raiffeisen bank international
imprumut