Isărescu, despre listarea Hidroelectrica: Bursa își dă astăzi examenul de maturitate

Isărescu, despre listarea Hidroelectrica: Bursa își dă astăzi examenul de maturitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2023

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori București că mixul de producție de energie din surse 100% regenerabile și integrarea procesului tehnologic aduce avantaje competitive și valoare atât companiei listate, cât și economiei românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Chiar în această sală, în noiembrie 1995, a reînceput activitatea la Bursa de Valori din București. Noi suntem onorați să găzduim evenimentul prilejuit de listarea la Bursă a companiei Hidroelectrica, lider în producția de energie electrică, principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Cea mai mare listare la Bursă chiar în această sală. Listarea la Bursă, cea mai mare din istoria Bursei de Valori din București, reprezintă, spunem noi, un efort de echipă pe parcursul mai multor ani. Impactul activității companiei este mult mai mare, fiind reflectat zilnic în lanțul de furnizori și clienți, în viețile beneficiarilor persoane fizice. Mixul de producție de energie din surse 100% regenerabile și integrarea procesului tehnologic aduce avantaje competitive și valoare atât companiei listate, cât și economiei românești și societății românești în general”, a declarat, miercuri, Mugur Isărescu.

El a precizat că, la 28 de ani de la reînființare, Bursa de Valori București își dă examenul de maturitate. 

LIVE TEXT GALERIE FOTO Hidroelectrica vine la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de peste 10 miliarde euro. Prețul sare cu 10% peste cel al ofertei publice. Tranzacțiile depășesc reperul de 400 milioane lei CITEȘTE ȘI LIVE TEXT GALERIE FOTO Hidroelectrica vine la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de peste 10 miliarde euro. Prețul sare cu 10% peste cel al ofertei publice. Tranzacțiile depășesc reperul de 400 milioane lei

“În urmă cu mai mult de aproape 30 de ani, pornind de la zero, companiile românești listate în prezent la Bursa de Valori din București au acum o capitalizare cumulată de aproximativ 42 de miliarde de euro, o cifră prin sine impresionantă. Creșterea poate fi mai puțin rapidă de când am fi dorit noi, noi, cei care am participat atunci, în 95, la inaugurarea Bursei, am fi vrut să ne dezvoltăm mai repede, să mergem mai repede. Această creștere însă a fost continuă și a marcat o consolidare treptată. Banca Națională a României, ca prim partener al Bursei de Valori și găzduitor al Bursei de Valori, pune mare preț nu numai pe dezvoltarea rapidă, dar pe o abordare chibzuită, sustenabilă, pe termen lung. Astăzi, la 28 de ani de la reînființare, având în vedere această dezvoltare sustenabilă, dar și aceasta listare record pentru zona noastră, eu spun următoarele lucruri: Bursa de Valori din București își dă astăzi examenul de maturitate”, a explicat guvernatorul Băncii Naționale a României.

Isărescu a mai declarat că Bursa nu trebuie să fie privită ca un loc de speculații.

“Ancorarea finanțării la nivelul României pe doi piloni, cel bancar și cel al pieței financiare bursiere cred eu că nu poate aduce decât avantaje atât pe termen scurt, cât și pe mediu și lung. Bursa nu trebuie să fie privită ca un loc de speculații, dar ca un loc de finanțare pe termen lung, solid al întreprinderilor”, a mai transmis guvernatorul BNR.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
listare
mugur isarescu