Kremlinul acuză Europa că impune bariere operațiunilor companiei ruse Gazprom

Kremlinul acuză Europa că impune bariere operațiunilor companiei ruse Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Kremlinul a acuzat Uniunea Europeană că impune bariere operațiunilor companiei ruse Gazprom, în condițiile în care exporturile rusești de gaze scad, iar gazoductul Nord Stream 1 este închis în perioada 31 august - 3 septembrie, pentru lucrări de mentenanță, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a afirmat că sancțiunile occidentale sunt responsabile pentru faptul că Siemens Energy nu a putut efectua lucrările obișnuite de mentenanță a echipamentelor pentru Nord Stream 1, scrie Agerpres.

Fondul Proprietatea ″dă din casă″ de la Enel: Furnizorii români de energie din grupul italian, nevoiți să împrumute de urgență sute de milioane de euro de la compania-mamă CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea ″dă din casă″ de la Enel: Furnizorii români de energie din grupul italian, nevoiți să împrumute de urgență sute de milioane de euro de la compania-mamă

Întrebat dacă există riscul ca gazoductul, principala rută a exporturilor de gaze rusești spre Europa, să fie închis complet, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că problema trebuie adresată Siemens Energy și Gazprom.

"Știți că producătorul este Siemens, sunt echipamente performante, și nu sunt multe companii în lume care pot efectua lucrările de mentenanță", a declarat oficialul rus.

Acesta a adăugat: "Gazprom este pregătit și este dispus să continue să-și îndeplinească obligațiile, dar obstacolele - tehnice și legale - care împiedică activitatea Gazprom au fost create de UE".

Siemens Energy a informat că nu este implicat în lucrările de mentenanță efectuate de Gazprom la o stație de compresoare.

În Europa, prețurile la gaze sunt de peste zece ori mai ridicate decât media din această perioadă a anului, destabilizând economiile, subminând euro și sporind presiunile asupra politicienilor pentru a atenua impactul inflației ridicate. Perturbările din aprovizionare s-au intensificat săptămâna aceasta, sporind concurența cu Asia pentru asigurarea livrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
europa
gaze