Linde construiește prima stație de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume în Germania

Linde construiește prima stație de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume în Germania
scris 3 aug 2020

Compania de gaze și inginerie Linde va construi și va opera prima stație de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume, ce va fi construită în localitatea Bremervoerde din Germania, începând din luna septembrie.

În prezent, singura companie care dezvoltă trenuri de pasageri alimentate cu hidrogen este Alstom, scrie News.ro.

”Prima stație de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume va fi construită În localitatea Bremervoerde din Saxonia Inferioară, începând din luna septembrie 2020. Reprezentanții statului și companiile implicate s-au întâlnit recent la fața locului pentru o ceremonie simbolică de demarare a proiectului. O fază de testare de optsprezece luni pentru primele două trenuri de pasageri alimentate cu hidrogen a fost finalizată cu succes la sfârșitul lunii februarie”, arată Alstom într-un comunicat.

CONFIRMARE OMV Petrom va prelua o participație mai mare în proiectul Han Asparuh din Bulgaria. Prețul rămâne același: 27 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom va prelua o participație mai mare în proiectul Han Asparuh din Bulgaria. Prețul rămâne același: 27 milioane euro

Linde va construi și va opera stația de alimentare cu hidrogen din apropierea stației Bremervoerde, în numele Companiei Regionale de Transport Saxonia Inferioară (LNVG). Alți parteneri ai proiectului sunt producătorul de vehicule feroviare Alstom, statul Saxonia Inferioară și Compania de Transport Feroviar Elbe-Weser (EVB).

”După finalizarea preconizată la jumătatea anului 2021, stația de alimentare cu hidrogen va înlocui soluția existentă de alimentare mobilă. Cu o capacitate de aproximativ 1.600 kg de hidrogen pe zi, este una dintre cele mai mari stații de alimentare cu hidrogen din lume. De la începutul anului 2022, 14 trenuri regionale cu hidrogen furnizate de Alstom vor fi alimentate acolo zilnic și non-stop, dacă este necesar”, se arată în comunicat.

Datorită unei autonomii de 1.000 de kilometri, trenurile vor putea circula fără întreruperi toată ziua pe rețeaua EVB cu o singură alimentare. Prin extinderi ulterioare, stația de alimentare va permite producerea hidrogenului, cu ajutorul electrolizei și a electricității regenerabile.

"Ceremonia simbolică pentru această primă stație de alimentare cu hidrogen din lume dedicată trenurilor de pasageri este un pas important pentru un proiect pilot din Saxonia Inferioară", a declarat Carmen Schwabl, directorul general al LNVG.

La rândul său, Mathias Kranz, reprezentant al Linde în Germania, spune că societatea s-a angajat de mult timp în susținerea hidrogenului, ceea ce poate aduce o contribuție semnificativă la decarbonizare.

”Introducerea hidrogenului drept combustibil pentru trenuri va reduce semnificativ povara asupra mediului, deoarece un kilogram de hidrogen înlocuiește aproximativ 4,5 litri de motorină", afirmă el.

Proiectul este subvenționat de Programul Național de inovație pentru tehnologia cu hidrogen și celule de combustibil al Ministerului Federal al Transporturilor, Infrastructura Digitală NOW GmbH va coordona ghidul de finanțare, iar Project Management (PtJ) este responsabil pentru implementarea proiectului.

"Construcția stației de alimentare cu hidrogen din Bremevörde va crea baza pentru funcționarea în serie a trenurilor noastre de hidrogen fără emisii în rețeaua Weser-Elbe. Apreciem faptul că Linde, ca furnizor de hidrogen cu experiență, preia acum și realimentarea trenurilor de serie, în urma operării de probă, încheiate cu succes", comentează Jörg Nikutta, director general Alstom pentru Germania și Austria.

Coradia iLint este primul tren de pasageri din lume alimentat cu celule de combustie cu hidrogen, care generează energie electrică pentru propulsie. Acest tren complet nepoluant este silențios, iar singurele emisii sunt vapori de apă și apă de condens. Trenul prezintă mai multe inovații: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii motrice și a energiei disponibile. Este conceput special pentru utilizare pe liniile neelectrificate.

"Suntem mândri că am fost prima companie feroviară din lume cu permisiunea de a opera trenuri cu hidrogen în rețeaua Weser-Elbe. Pasagerii noștri au fost foarte curioși cu privire la aceste trenuri și tehnologia lor de la bun început. Pe lângă nivelul foarte scăzut de zgomot, trenul cu hidrogen impresionează cu emisiile sale zero, în special în aceste vremuri marcate de schimbări climatice. Pentru mecanicii noștri, conducerea trenului Coradia iLint a fost o motivație foarte specială", a declarat Andreas Wagner, șeful diviziei SPNV și semnatar autorizat al Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb).

Alstom oferă o gamă completă de echipamente și servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie și autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului și soluții de mobilitate digitale. În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro și a totalizat comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franța, compania Alstom este prezentă în peste 60 de țări și are 38.900 de angajați.

Compania Linde este jucător în domeniul industriei de gaze și inginerie, cu vânzări în 2019 de 28 de miliarde de dolari (25 de miliarde de euro). Compania deservește o varietate de domenii de activitate, inclusiv produse chimice și rafinare, produse alimentare și băuturi, electronice, asistență medicală, producție și metale primare. Gazele industriale Linde sunt utilizate în nenumărate aplicații, de la oxigen pentru a salva viață pentru spitale, până la gaze speciale și de înaltă puritate pentru producerea de electronice, hidrogen pentru combustibili curați și multe altele.

Grupul evb este un grup în domeniul transportului de pasageri și mărfuri din Germania de Nord. Având peste 550 de angajați, evb transportă anual două milioane de pasageri pe calea ferată și 4 milioane de pasageri în autobuzele din Elbe-Weser. Grupul evb are propria sa rețea de rute, ateliere de reparații autobuze și trenuri și agenții de turism. Grupul evb operează traficul de marfă în toată Germania. Ca acționar, Evb este implicat în operatorul de transport de pasageri Metronom.

Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH organizează transportul feroviar local de călători (SPNV) între Marea Nordului și Munții Harz și plătește compensații anuale de aproximativ 300 de milioane de euro companiilor feroviare.

viewscnt
Afla mai multe despre
linde
statie de alimentare
alimentare cu hidrogen