Mandat prelungit la Nuclearelectrica pentru directorul general

Mandat prelungit la Nuclearelectrica pentru directorul general
scris 21 dec 2017

Consiliul de Administrație al producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, l-a numit pe Cosmin Ghiță (28 de ani) în funcția de director general pe o perioadă provizorie de patru luni începând cu data de 3 ianuarie 2018, "în baza recomandării Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrație", a informat compania.

Ghiță fusese numit la conducerea companiei pentru o perioadă provizorie de patru luni începând cu data de 2 septembrie, scrie News.ro.

De asemenea, în cadrul ședinței de joi, Consiliul de Administrație l-a numit pe Adrian Dumitriu în postul de director financiar al SNN tot pentru o perioadă provizorie de patru luni, începand cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a deciziei actualului director financiar de a renunța la mandat.

Adrian Dumitriu ocupă din data de 1 iulie 2016 funcția de director economic al Sucursalei CNE Cernavodă, "ca urmare a unui proces de recrutare derulat de SNN", precizează societatea.

În plus, au fost aleși șapte membri provizorii în Consiliul de Administrație, prin metoda votului cumulativ, pe baza propunerilor de candidați transmise de către acționari, pentru un mandat provizoriu de patru luni de zile.

Romgaz are de recuperat 244 milioane lei de la ANAF, accize pe care compania le-a plătit dar care nu trebuiau achitate CITEȘTE ȘI Romgaz are de recuperat 244 milioane lei de la ANAF, accize pe care compania le-a plătit dar care nu trebuiau achitate

Aceștia sunt: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima, Cristian Gentea, Elena Popescu, Dragoș Ionuț Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu și Mihai Daniel Aniței.

Mandatul acestora începe pe 28 decembrie sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011.

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creștere cu 120% față de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menționată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creștere față de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Producția de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârșitul lunii septembrie 2016.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,17 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
cosmin ghita