Mehedinți Gaz rămâne, la acest moment, distribuitor de profil la Severin

Mehedinți Gaz rămâne, la acest moment, distribuitor de profil la Severin
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 sep 2023

Distribuitorul și furnizorul de gaze naturale Mehedinți Gaz, deținut de către compania italiană Italtecna SpA, din grupul de firme Dondi Construzioni, rămâne, la acest moment, operator al rețelei de distribuție a gazelor din municipiul Drobeta Turnu Severin, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asta după ce instanța de judecată a decis suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Drobeta Turnu Severin din 9 august, de reziliere a contractului de concesiune a serviciului public de distribuție a gazelor dintre autoritatea locală și Mehedinți Gaz.

FOTO Căderi la BVB, inclusiv a acțiunilor băncilor, după ce Boloș a vorbit despre o taxă excepțională asupra sectorului bancar CITEȘTE ȘI FOTO Căderi la BVB, inclusiv a acțiunilor băncilor, după ce Boloș a vorbit despre o taxă excepțională asupra sectorului bancar

Suspendarea a fost dictată la solicitarea celor de la Mehedinți Gaz și este valabilă până la soluționarea definitivă a procesului prin care compania cere anularea hotărârii de reziliere. Următorul termen a fost stabilit pentru 4 octombrie.

În consecință, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și-a suspendat, la rândul său, deciziile recente de retragere a licenței de distribuitor a Mehedinți Gaz și de desemnare drept operator de distribuție la Severin a Premier Energy, companie deținută indirect în România de fondul de investiții Emma Capital al omului de afaceri ceh Jiri Smejc.

Șeful Volkswagen spune că producătorul auto este pregătit pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă CITEȘTE ȘI Șeful Volkswagen spune că producătorul auto este pregătit pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a hotărât luna trecută rezilierea contractului de concesiune cu Mehedinți Gaz cu argumentul că firma ar fi acumulat restanțe la plata redevenței aferente concesiunii și nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de extindere a rețelei de distribuție din municipiu.

Mehedinți Gaz mai are procese pe rol cu producătorul de gaze OMV Petrom, cu transportatorul Transgaz și cu furnizorii Engie România și CEZ Vânzare, în care companiile menționate reclamă datorii financiare.

Câți ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului și în ce domenii CITEȘTE ȘI Câți ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului și în ce domenii

De peste 2 ani se ia în considerare ideea ca operatorul Mehedinți Gaz să fie preluat de la proprietarii săi italieni de către compania de stat Romgaz. În ședința de Consiliu în care s-a votat rezilierea, primarul Marius Screciu (PSD) a declarat că preluarea ″se tergiversează″.

Întrebat în iunie de Profit.ro dacă achiziționarea Mehedinți Gaz mai este de actualitate, directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, a precizat că “trebuie efectuată o evaluare juridică înainte de a lua o decizie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mehedinti gaz
premier energy
concesiune operare sistem distributie gaze