Premier Energy a preluat distribuția de gaze în Drobeta Turnu Severin, după ce Primăria a reziliat contractul de concesiune cu fostul operator Mehedinți Gaz

Premier Energy a preluat distribuția de gaze în Drobeta Turnu Severin, după ce Primăria a reziliat contractul de concesiune cu fostul operator Mehedinți Gaz
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 25 aug 2023

Premier Energy, companie de distribuție și furnizare a gazelor naturale, precum și de producție de energie electrică, deținută indirect în România de fondul de investiții Emma Capital, al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, a preluat operarea rețelei de distribuție a gazelor din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei de la Premier Energy au fost desemnați operatori de distribuție la Severin prin decizie a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

FOTO Premiera mondială a noului VW California Concept CITEȘTE ȘI FOTO Premiera mondială a noului VW California Concept

ANRE a mai decis și retragerea licenței fostului operator, Mehedinți Gaz, deținut indirect de către compania italiană Italtecna SpA din grupul de firme Dondi Construzioni.

Deciziile ANRE au venit după ce Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a hotărât în prima parte a lunii să rezilieze contractul de concesiune a serviciului public de distribuție a gazelor încheiat de autoritatea locală cu Mehedinți Gaz.

Cinci țări CEE, inclusiv România, vor ca interzicerea importurilor de cereale ucrainene, ce expiră pe 15 septembrie, să fie extinsă până la finalul anului CITEȘTE ȘI Cinci țări CEE, inclusiv România, vor ca interzicerea importurilor de cereale ucrainene, ce expiră pe 15 septembrie, să fie extinsă până la finalul anului

În cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, am propus, și consilierii au votat, rezilierea contractului de concesiune a serviciului de distribuție a gazelor naturale în municipiul nostru. Este o acțiune pe care severinenii o așteptau și pe care trebuia să o luăm mai demult, dar am dat curs solicitărilor Mehedinți Gaz de a-i sprijini în demersurile de extindere a rețelei de gaze în întreg municipiul, obligație contractuală pe care nu au îndeplinit-o. Deși urmează un drum anevoios care ne va purta prin sălile de judecată, vreau să îi asigur pe toți cetățenii că extinderea rețelei de gaze va continua. Depunem toate eforturile pentru identificarea de firme serioase care să preia obligațiile Mehedinți Gaz″, anunța, pe 9 august, primarul din Drobeta, Marius Screciu (PSD).

Potrivit presei locale, în ședința de Consiliu în care s-a votat rezilierea, Screciu a declarat că preluarea Mehedinți Gaz de către compania de stat Romgaz, plan despre care a relatat Profit.ro, ″se tergiversează″.

ULTIMA ORĂ Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pentru noile măsuri fiscale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pentru noile măsuri fiscale

Edilul a mai spus că Mehedinți Gaz a acumulat restanțe la plata redevenței pe concesiunea distribuției de gaze.

Conform contractului, Mehedinți Gaz trebuia să plătească o redevență. Ultima dată era 15 iunie. Neplata a trei trimestre de redevență duce la rezilierea contractului și noi asta facem acum″, a precizat Marius Screciu. 

Turiștii fac reclamații trăsnite: „Când eram în Spania, erau prea mulți spanioli acolo. Recepționera vorbea spaniola, mâncarea era spaniolă” CITEȘTE ȘI Turiștii fac reclamații trăsnite: „Când eram în Spania, erau prea mulți spanioli acolo. Recepționera vorbea spaniola, mâncarea era spaniolă”

Mehedinți Gaz a dat deja în judecată municipalitatea severineană și Consiliul Local, solicitând suspendarea hotărârii de reziliere a contractului de concesiune.

Întrebat în iunie de Profit.ro dacă achiziționarea Mehedinți Gaz mai este de actualitate, directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, a precizat că “trebuie efectuată o evaluare juridică înainte de a lua o decizie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
mehedinți gaz
romgaz
rețea distribuție gaze naturale
distribuție gaze drobeta turnu severin