Membrii OPEC au ajuns la un consens pentru prelungirea cu trei luni a restricțiilor de producție a petrolului, începând din ianuarie

Membrii OPEC au ajuns la un consens pentru prelungirea cu trei luni a restricțiilor de producție a petrolului, începând din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2020

Membrii OPEC au ajuns luni la un consens larg asupra necesității de prelungire a măsurilor actuale de reducere a producției, cu trei luni începând din ianuarie, dacă aliații lor din cadrul grupului OPEC+ vor susține decizia, au declarat miniștri și delegați citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul algerian al Energiei, Abdelmadjid Attar, titularul președinției rotative a OPEC, a declarat că există ”consens la nivelul OPEC”, scrie News.ro

GALERIE FOTO Pârtia pentru sănii Kalinderu Bușteni - deschisă, dar cu multe restricții CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Pârtia pentru sănii Kalinderu Bușteni - deschisă, dar cu multe restricții

El a vorbit înainte ca miniștrii OPEC să înceapă discuțiile asupra unei politici care ar ajuta producătorii să facă față cererii slabe din 2021 din cauza crizei coronavirusului.

Omologul său iranian, Bijan Zanganeh, a făcut remarci similare după încheierea întâlnirii, dar a declarat că întâlnirea de marți a OPEC +, care include Rusia și alți aliați, nu va fi ușoară.

"Cred că în cadrul OPEC a existat un consens", a spus Zanganeh, citat de agenția de știri a ministerului iranian al Petrolului, SHANA.

”Întâlnirea de mâine va fi dificilă și va necesita negocieri și răbdare”, a mai spus acesta.

Delegațiile OPEC se reunesc marți pentru alte discuții, a anunțat grupul într-un comunicat.

OPEC+ a fi trebuit să relaxeze redustricțiile de producție existente cu 2 milioane de barili pe zi (bpd), din ianuarie. Dar, cu cererea aflată încă sub presiune pe fondul pandemiei de coronavirus, OPEC+ a luat în considerare extinderea reducerilor existente, de 7,7 milioane de barili pe zi, reprezentând aproximativ 8% din cererea globală, în primele luni ale anului 2021, poziție susținută de Arabia Saudită, au spus surse apropiate situației.

Prețul petrolului Brent, cu livrare în ianuarie, contracte care au expriat luni, a scăzut cu 1,4%, la 47,50 dolari pe baril. Contractele Brent pentru luna februarie au coborât cu 1,76%, la 47,40 dolari pe baril.

Cotația petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, cu livrare în ianuarie, a scăzut cu 1,6%, la 44.8 dolari pe baril.

Prețurile petrolului au urcat în noiembrie cu 25%, consemnând cea mai mare creștere lunară după luna mai, pe fondul speranțelor investitorilor că vaccinurile pentru noul coronavirus vor contribui la redresarea economică și la creșterea cererii de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol