Ministru bulgar: Interconectorul de gaze dintre România și Bulgaria, finalizat în a doua jumătate a anului

Ministru bulgar: Interconectorul de gaze dintre România și Bulgaria, finalizat în a doua jumătate a anului
scris 12 feb 2016

Construcția gazoductului care va conecta rețelele de gaze naturale din România și Bulgaria va fi finalizată în a doua jumătate a acestui an, a spus vineri ministrul bulgar al Energiei Temenuzhka Petkova, citată de agenția de știri Focus.

Interconectorul este dezvoltat de transportatorul bulgar de gaze Bulgartransgaz și Transgaz, iar valoarea investiției este estimată la 24 milioane euro.

Potrivit ministrului bulgar, Bulgartransgaz a angajat compania austriacă Habau pentru construcția tronsonului de sub Dunăre, după ce compania care a câștigat licitația inițială s-a retras din proiect. Valoarea contractului este de 4,7 milioane euro, fără TVA, conform anunțului publicat de Bulgartransgaz înainte de prima licitație, organizată în martie 2015.

Transgaz: Extindem conductele doar dacă cresc livrările de gaze, altfel s-ar majora tarifele pentru consumatori CITEȘTE ȘI Transgaz: Extindem conductele doar dacă cresc livrările de gaze, altfel s-ar majora tarifele pentru consumatori

Construcția gazoductului dintre România și Bulgaria a fost demarată în 2012 și trebuia să fie finalizată în 2013. Proiectul a fost întârziat de o serie de probleme tehnice întâmpinate la construcția tronsonului pe sub Dunăre, între localitățile Giurgiu-Ruse.

Interconectorul va avea o capacitate maximă de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an și o lungime totală de 25 de kilometri, din care 15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei și 7,5 kilometri pe teritoriul românesc. Segmentul de sub Dunăre va avea 2,1 kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
interconector
romania
bulgaria
transgaz
bulgartransgaz
tronson
dunare
constructie