Ministrul Energiei: Ordinul ANRE lasă la latitudinea furnizorilor oferirea reducerii la prețul energiei

Ministrul Energiei: Ordinul ANRE lasă la latitudinea furnizorilor oferirea reducerii la prețul energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu se declară ușor nemulțumit de Ordinul emis de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei potrivit căruia companiile pot acorda reduceri egale cu diferența dintre prețul serviciului universal și cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piața concurențială, fiindcă acesta lasă la latitudinea furnizorilor oferirea discountului la prețul energiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie...! Până atunci Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și NU furnizorul", a scris ministrul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

ANRE a aprobat miercuri un Ordin conform căruia Clienții casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor lor și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret energie
anre
furnizori energie electrica