Ministrul Energiei susține că Bogdan Stănescu și Daniela Lulache nu sunt propuși de minister pentru a fi administratori

Ministrul Energiei susține că Bogdan Stănescu și Daniela Lulache nu sunt propuși de minister pentru a fi administratori
scris 11 apr 2017

Propunerea lui Bogdan Stănescu și a Danielei Lulache pentru reînnoirea funcțiilor de administrator al Nuclearelectrica nu aparține Ministerului Energiei, ci unui acționar minoritar, a declarat marți, pentru News.ro, ministrul de resort Toma Petcu, care se declară nemulțumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Națională a Uraniului (CNU).

”Propunerile Lulache și Stănescu nu ne aparțin. Acestea sunt făcute de un alt acționar (minoritar) al Nuclearelectrica”, a spus Petcu, pentru News.ro, fără a preciza despre ce acționar minoritar este vorba.

El a argumentat că este nemulțumit de actuala conducere a Nuclearelectrica și nu ar fi avut cum să susțină astfel de propuneri.

”Ministerul Energiei nu avea cum să susțină cele două propuneri întrucât la nivelul ministerului există o nemulțumire față de actuala conducere a Nuclearelectrica din care cei doi fac parte. Nemultumirea vizează rezilierea contractului cu CNU care a vulnerabilizat industria nucleară integrată a României, aspecte cercetate în acest moment de corpul de control al premierului”, a afirmat ministrul.

Agenția de presă News.ro a relatat, la sfârșitul lunii martie, că Nuclearelectrica urmează să numească șase membri în consiliul de administrație, pe o perioadă de patru ani, începând cu data de 26 aprilie 2017, ca urmare a încetării mandatului administratorilor în 25 aprilie.

Compania de foraj petrolier GSP, controlată de Gabriel Comănescu, va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas CITEȘTE ȘI Compania de foraj petrolier GSP, controlată de Gabriel Comănescu, va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas

Lista integrală cu propunerile apare pe site-ul producătorului de energie, pe ordinea de zi în Adunarea Generală a Acționarilor convocată pentru 24 aprilie, alături de CV-urile candidaților.

Propunerile pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administrație al Nuclearelectrica sunt: actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, fostul președinte al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, Florin Tătar, o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Timiș, Eva-Georgeta Andreaș, dar și Cristian Romulus Anton, fost consilier personal în Ministerul Economiei, între 2012 și 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru funcția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Pe listă apare și numele lui Cristian Gentea, consilier local în Pitești, președinte al PSD Pitești și secretar executiv interimar al PSD Argeș.

Ionuț Mișa, director general al Direcței Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, și secretar de stat în Ministerul Finanțelor începând din luna ianuarie, este o altă propunere a Ministerului Energiei.

Lista include și un actual membru în consiliul de administrație al Nuclearelectrica, Nicolae Bogdan Codruț Stănescu. Acesta ocupa anul trecut 25 de diverse funcții în instituții și companii publice, după ce a fost consilier al lui Bogdan Olteanu, în perioada în care acesta era viceguvernator al Băncii Naționale a României.

O altă propunere este Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei și fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producție netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,04 miliarde lei (453,3 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
daniela lulache
ministrul energiei
nuclearelectrica