Nou jucător pe piața energiei verzi: Compania israeliană Brenmiller Energy intră în România

Nou jucător pe piața energiei verzi: Compania israeliană Brenmiller Energy intră în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iun 2022

Producătorul israelian de sisteme de stocare a energiei termice Brenmiller Energy se extinde în România, cu un proiect pentru subsidiara locală a gigantului din industria tutunului Philip Morris International (PMI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Brenmiller a semnat un contract cu Philip Morris România pentru vânzarea sistemului său de stocare a energiei termice, bGen, în cadrul unui acord-cadru agreat recent cu grupul-mamă, prin care vizează livrarea de sisteme de înmagazinare a energiei în 41 de fabrici operate de PMI la nivel global.

Acordul comercial cu Philip Morris România, în valoare de peste 9 milioane de dolari, prevede furnizarea unui sistem bGen cu o capacitate de 31,5 megawați-oră (MWh) și o putere de abur de 18,5 megawați pentru fabrica din Otopeni. Bernmiller va furniza, de asemenea, servicii conexe, precum și un sistem pe biomasă și echipamente auxiliare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Sistemul de stocare a energiei termice va fi livrat și pus în funcțiune până la finele anului viitor. Acordul include o opțiune pentru creșterea ulterioară a capacității până la 52,5 MWh.

Proiectul este conceput pentru a reduce semnificativ emisiile și pentru a diminua dependența de gazele naturale la unitatea de producție din România.

"Se așteaptă ca acest proiect, pe lângă diversele noastre proiecte cu alți clienți, să ofere bazele pentru ca Brenmiller să valorifice tendința de decarbonizare și de eficiență a combustibilului în sectorul industrial și al utilităților la nivel mondial", spune Avi Brenmiller, cofondator și directorul general al Brenmiller Energy.

Avi Brenmiller, fost director general al diviziei Siemens de centrale solare cu energie concentrată (CSP), a înființat Brenmiller Energy în 2012, împreună cu o echipă de experți în domeniul energiei regenerabile. Compania israeliană este tranzacționată pe bursa din Tel Aviv din 2017, iar săptămâna trecută s-a listat pe bursa Nasdaq de la New York, la o evaluare de aproximativ 56 milioane de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
brenmiller energy
philip morris romania
sistem stocare energie termica
tes
reducere emisii
decarbonizare