Oficial UE: Bulgaria să trateze cu prioritate interconectarea conductelor de gaze cu Grecia și România

Oficial UE: Bulgaria să trateze cu prioritate interconectarea conductelor de gaze cu Grecia și România
scris 24 sep 2016

Bulgaria trebuie să trateze cu prioritate lucrările de interconectare a rețelei sale de gaze cu cele din Grecia și România, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru proiecte în domeniul energiei, Jakub Adamowicz, transmite Novinite.

Comentariile făcute de Adamowicz la postul național de radio din Bulgaria au urmat asigurărilor date de Ministerul bulgar al Energiei că legătura cu rețeaua de gaze din România va fi finalizată și operațională în acest an, arată News.ro.

Autoritățile de la Sofia și Atena colaborează pe de altă parte la efectuarea unor teste de piață pentru viitorul interconector de gaze Bulgaria- Grecia, iar lucrările de construcție ar putea începe în următoarele câteva luni.

Transgaz și Bulgartransgaz semnează cu compania austriacă Habau contractul pentru interconectorul de gaze pe sub Dunăre CITEȘTE ȘI Transgaz și Bulgartransgaz semnează cu compania austriacă Habau contractul pentru interconectorul de gaze pe sub Dunăre

Oficialii UE vor interconectarea conductelor de gaze ale celor trei țări pentru a facilita proiecte în domeniul gazelor cum este Eastring, susținut de Slovacia.

Construcția gazoductului dintre România și Bulgaria a fost demarată în 2012 și trebuia să fie finalizată în 2013. Proiectul a fost întârziat de o serie de probleme tehnice întâmpinate la construcția tronsonului pe sub Dunăre, între localitățile Giurgiu-Ruse.

Interconectorul va avea o capacitate maximă de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an și o lungime totală de 25 de kilometri, din care 15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei și 7,5 kilometri pe teritoriul românesc. Segmentul de sub Dunăre va avea 2,1 kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
interconector
romania
grecia