OMV a finalizat preluarea operațiunilor upstream ale grupului Shell din Noua Zeelandă

OMV a finalizat preluarea operațiunilor upstream ale grupului Shell din Noua Zeelandă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2018

Grupul energetic austriac OMV a anunțat vineri că a finalizat preluarea operațiunilor upstream ale grupului anglo-olandez Shell din Noua Zeelandă, prețul achiziției fiind de 578 milioane de dolari, informează un comunicat al acționarului majoritar de la OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma acestui acord, OMV a preluat de la Shell participațiile sale la activele Pohokura (48%), cel mai mare câmp gazifer din Noua Zeelandă, și Maui (83,75%), precum și infrastructura conexă pentru producția, stocarea și transportul hidrocarburilor, scrie Agerpres.

Epoca benzinei de sub 5 lei se încheie la 1 ianuarie. Indexarea accizelor cu rata inflației și majorarea conținutului de biocombustibili urcă prețurile carburanților CITEȘTE ȘI Epoca benzinei de sub 5 lei se încheie la 1 ianuarie. Indexarea accizelor cu rata inflației și majorarea conținutului de biocombustibili urcă prețurile carburanților

OMV era partener la activele achiziționate, cu participații anterioare de 26% la Pohokura și 10% la Maui, și acum va deveni proprietar la ambele joint-venture. De asemenea, angajații Shell vor deveni parte a companiei OMV New Zealand.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
omv