OMV intenționează în continuare să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia

OMV intenționează în continuare să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Directorul OMV a anunțat că grupul austriac va continua să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia, în pofida deciziei președintelui Vladimir Putin conform căreia Rusia nu va mai accepta plăți în dolari sau euro pentru livrările sale de gaze naturale către ''țările ostile'', informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Desigur că vom continua să ne reglăm plățile în euro și nu în ruble. Nu avem o altă bază contractuală. Nu mi-ar fi permis să fac altfel. Nu ne-a sunat nimeni (-din partea rusă-n.r.), avem contracte în vigoare și ele nu prevăd plata în ruble. Deocamdată voi aștepta să văd dacă ne va contacta cineva", a declarat directorul general de la OMV, Alfred Stern, pentru postul austriac de televiziune Puls 24.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Aproximativ 80% din gazele naturale utilizate în Austria sunt importate din Rusia, iar OMV le cumpără de la grupul Gazprom, scrie Agerpres.

În urmă cu câteva zile, Alfred Stern a avertizat că înlocuirea livrărilor rusești de energie nu va fi simplă și va necesita investiții mari în infrastructură, de exemplu în terminale de gaze. "Austria nu are acces direct la terminale de gaze lichefiate. În prezent există doar opțiuni limitate pentru a aduce gaze lichefiate în Austria", a spus Alfred Stern, adăugând că o terminare a contractului cu Gazprom nu este avută în vedere în prezent.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
ruble
euro
gaz