OMV Petrom investește 60 milioane euro într-o nouă unitate la rafinăria Petrobrazi

OMV Petrom investește 60 milioane euro într-o nouă unitate la rafinăria Petrobrazi
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2017

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a demarat lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care va permite conversia componentelor GPL în benzină și distilate medii, folosind un proces catalitic, investiția ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În această primă fază, vor fi turnate fundațiile, iar în acest sens vor fi folosiți circa 3.000 de metri cubi de beton și 335 de tone de fier-beton.

”Noua unitate de poli-combustibili este un proiect ambițios, prin care tehnologii de ultima generație pentru industria de rafinare și petrochimică vor fi disponibile și în România. Proiectul decurge conform planului și sperăm ca la începutul anului 2019, noua unitate să fie funcțională”, declară Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil, citat de news.ro.

Iohannis blochează suprataxarea producătorilor români de gaze și permanentizarea impozitului pe liberalizare CITEȘTE ȘI Iohannis blochează suprataxarea producătorilor români de gaze și permanentizarea impozitului pe liberalizare

Unitatea poli-combustibili va permite ca o parte din producția de componente GPL a rafinăriei, de până la 50.000 de tone, să fie convertită în benzină și distilate medii.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe adsorbante, coloane și pompe.

După privatizare (2005-2016), investițiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiți pentru programul de modernizare care s-a desfășurat în perioada 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa întreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 784 benzinării, la sfârșitul lui martie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 12,57%, iar 15,79% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrom
brazi