OMV Petrom și-a majorat producția de hidrocarburi în trimestrul al doilea

OMV Petrom și-a majorat producția de hidrocarburi în trimestrul al doilea
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 iul 2016

OMV Petrom și-a majorat, în trimestrul al doilea al acestui an, producția de hidrocarburi cu 2.000 de barili pe zi, comparativ cu primul trimestru, de la 175.000 la 177.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, producția de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 4.000 de barili echivalent petrol pe zi, de la 181.000 la 177.000 barili echivalent petrol pe zi.

Majorarea producției din România este responsabilă pentru jumătate din majorarea cu 1% a producției OMV din cel de-al doilea trimestru al anului, de la 312.000 de barili echivalent petrol în primul trimestru la 316.000 barili echivalent petrol în cel de-al doilea trimestru. Față de trimestrul similar al anului trecut, în pofida scăderii cu 4.000 de barili a producției din România, grupul OMV și-a majorat producția de hidrocarburi cu 9.000 de barili echivalent petrol pe zi. OMV susține că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a intensificării activității din Norvegia, în special a zăcămintelor Edwarg Grieg și Gullfaks.

Rezultatele OMV au fost influențate negativ de intrarea în revizie a rafinăriei Petrobrazi și de stocurile majorate din România CITEȘTE ȘI Rezultatele OMV au fost influențate negativ de intrarea în revizie a rafinăriei Petrobrazi și de stocurile majorate din România

Într-un comunicat adresat investitorilor, OMV susține că prețul mai mare al petrolului și reducerea costurilor de producție au avut un efect pozitiv asupra rezultatelor financiare ale grupului în trimestrul al doilea.

Marja de rafinare a OMV a scăzut, în schimb, de la 5,08 dolari pe baril în primul trimestru la 4,67 dolari pe baril în cel de-al doilea trimestru ca urmare a majorării prețului mediu al petrolului Urals de la 32,29 la 43,21 dolari pe baril.

Intrarea în revizie a Petrobrazi nu va afecta alimentarea stațiilor de distribuție, însă va influența rezultatele financiare ale OMV Petrom CITEȘTE ȘI Intrarea în revizie a Petrobrazi nu va afecta alimentarea stațiilor de distribuție, însă va influența rezultatele financiare ale OMV Petrom

Intrarea în revizie a rafinăriei Petrobrazi, operată de OMV Petrom, dar și a instalațiilor de prelucrare a petrolului din Austria au condus la reducerea ratei de utilizare a rafinăriilor OMV de la 90%, în trimestrul întâi, la 72%, în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrom
producție
petrol
majorare
rezultate
omv