OPEC a convenit o reducere mai accentuată a producției de petrol, cea mai mare după 2008, dar are nevoie de acordul Rusiei

OPEC a convenit o reducere mai accentuată a producției de petrol, cea mai mare după 2008, dar are nevoie de acordul Rusiei
scris 6 mar 2020

OPEC a convenit joi să impună o reducere mai accentuată a producției de petrol, cea mai mare după criza financiară din 2008, pentru susținerea prețurilor, creând condițiile pentru a discuta cu Rusia, care nu a acceptat încă acest plan, transmite Reuters.

Organizația formată din 14 membri, în frunte cu Arabia Saudită, a decis joi să reducă producția de petrol cu 1,5 milioane de barili pe zi, în trimestrul doi al acestui an, scrie News.ro.

OPEC a adăugat că va reanaliza această măsură la viitoarea sa reuniune, din 9 iunie.

Apple și Google iau măsuri radicale legate de aplicațiile care au legătură cu coronavirusul CITEȘTE ȘI Apple și Google iau măsuri radicale legate de aplicațiile care au legătură cu coronavirusul

Reducerile propuse, care se afla la nivelul superior al așteptărilor analiștilor, ar depinde de acordul Rusiei.

Acest lucru înseamnă că traderii de pe piața energiei își vor îndrepta atenția către o întâlnire în formatul OPEC+, care include și producători din afara organizației, între care Rusia, care va avea loc vineri.

Înaintea reuniunii OPEC+, analiștii sunt îngrijorați pentru că interesul Rusiei pentru o reducere mai amplă a producției de petrol a părut incert în ultimele săptămâni.

Prețul petrolului Brent a inversat creșterile inițiale de joi, coborând cu 1,9%, la 50,18 dolari pe baril.

Cotația petrolului american WTI a scăzut cu 1,6%, la 46,07 dolari pe baril.

La scurt timp după încheierea întâlnirii de joi, ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, a declarat că Teheranul este exceptat de la reducerea propusă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
opec
petrol
rusia