OPEC a încheiat reuniunea de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producției

OPEC a încheiat reuniunea de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producției
scris 7 dec 2018

Membrii OPEC au încheiat joi mult-așteptata lor reuniune de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producției, amânând publicarea detaliilor referitoare la decizia lor până la întâlnirea oficială de vineri cu producătorii din afara organizației, relatează MarketWatch.

Cartelul ar urma să ofere noi detalii vineri, ”dar traderii sunt îngrijorați că măsurile vor fi insuficiente să susțină prețurile”, a spus David Madden, analist la CMC Markets.

La reuniunea de joi s-a discutat despre o reducere de 1,4 milioane de barili, dar au apărut informații potrivit cărora Arabia Saudită dorește o reducere de doar 1 milion de barili, a spus Madden, potrivit News.ro.

ULTIMA ORĂ ANPC a sancționat First Bank și a dispus recalcularea dobânzilor penalizatoare pentru clienții executați silit CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a sancționat First Bank și a dispus recalcularea dobânzilor penalizatoare pentru clienții executați silit

După reuniunea de joi, ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a declarat reporterilor că ”nu are încredere” că OPEC și aliații săi producători de petrol vor ajunge vineri la un acord de reducere a producției.

Dow Jones a relatat că guvernatorul iranian al OPEC a declarat că organizația a ajuns la ”un fel de acord”, dar a adăugat că Iranul, Libia, Nigeria și Venezuela nu acceptă acordul final. El a explicat că există numeroase nemulțumiri.

Ulterior, după închiderea tranzacțiilor din SUA, agenția rusă TASS a relatat că OPEC a convenit un acord preliminar pentru reducerea producției, dar că nu au fost stabilite detaliile.

Potrivit unor surse citate de TASS, producția de petrol va fi redusă față de nivelul din octombrie 2018.

Potrivit unor analiști, Rusia va avea un rol esențial în decizia de reducere a livrărilor.

Cotațiile petrolului au scăzut cu peste 30% de la maximele ultimilor patru ani atinse în octombrie.

Prețul petrolului Brent a coborât de la nivelul de 86,29 dolari pe baril atins pe 3 octombrie la cel mai redus nivel din peste un an, de 58,71 dolari pe baril, pe 30 noiembrie.

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, a scăzut la 50,29 dolari pe baril, la sfârșitul lui noiembrie, cel mai redus nivel atins din octombrie 2017, de la 76,41 dolari pe baril la începutul lui octombrie.

Joi, petrolul WTI cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,7%, la 51,49 dolari pe baril, în timp ce petrolul Brent cu livrare în februarie a închis în declin cu 2,4%, la 60,06 dolari pe baril.

Qatarul a anunțat la începutul acestei luni că se va retrage din OPEC la începutul anului 2019, iar unii analiști au spus că decizia crește probabilitatea sfârșitului organizației.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
opec
petrol