Parchetul General a deschis două dosare penale în cazul majorării facturilor la energie

Parchetul General a deschis două dosare penale în cazul majorării facturilor la energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis două dosare penale în contextul majorării facturilor la energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambele anchete sunt în faza in rem, respectiv sunt investigate fapte, iar cercetările sunt pentru evaziune fiscală și delapidare. Vizați ar fi furnizori de energie electrică, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

EXCLUSIV Proiectul de modificare a Legii offshore nu mulțumește toți investitorii din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul de modificare a Legii offshore nu mulțumește toți investitorii din Marea Neagră

Ministerul Justiției a anunțat, în luna ianuarie, că ministrul Cătălin Predoiu i-a cerut procurorului general Gabriela Scutea să ia măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor asociate majorării facturilor la energie.

Tot atunci Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma că există numeroși furnizori de energie care au emis facturi către clienți ignorând legea care stabilește plafonarea de preț și compensări pentru facturi, el susținând că s-a aflat personal în situația de a primi o factură cu tarif necompensat și neplafonat.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat în ianuarie că a a declanșat acțiuni de control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, pentru a verifica respectarea obligației privind emiterea de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete, dar și respectarea obligației de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi
energie
parchetul general