Peste 15.000 de familii din 30 de localități din Moldova, fără curent electric din cauza avariilor provocate de vântul puternic

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din Moldova, fără curent electric din cauza avariilor provocate de vântul puternic
scris 3 dec 2016

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Cinci județe din zona de centru și nord a Moldovei sunt afectate, încă din cursul nopții de vineri, de vântul puternic care a dus la apariția unor avarii în rețeaua de distribuție a energiei electrice, scrie News.ro.

Astfel, peste 15.000 de abonați din 30 de localități sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, în multe situații existând cabluri rupte de rafalele de vânt. Cele mai afectate sunt județele Bacău, cu 12 localități, și Neamț, cu opt sate care nu mai sunt alimentate la rețeaua de electricitate. De asemenea, au rămas fără curent câte patru localități din Vaslui și Iași, precum și două din județul Botoșani.

Românii din străinătate pot plăti online taxele și impozitele. Cum trebuie procedat CITEȘTE ȘI Românii din străinătate pot plăti online taxele și impozitele. Cum trebuie procedat

”Avariile au apărut încă din cursul serii și a nopții de vineri, însă, în multe zone nu s-a putut ajunge din cauza căilor de acces impracticabile, a vântului și a întunericului. Există multe conductoare rupte și căzute la pământ, motiv pentru care facem apel la populație ca, în cazul un care observă astfel de situații, să nu se apropie de acele cabluri și să anunțe de urgență la dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0800.800.929, sau direct la numărul de urgență 112”, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, responsabilul mass-media al E.ON România, Corneliu Zaiț.

Reprezentanții companiei de furnizare a energie electrice nu au putut preciza când vor fi realimentate la rețeaua de distribuție cele 30 de localități, timpii de intervenție fiind influențați, de la caz la caz, de situația din teren.

viewscnt
Afla mai multe despre
pana de curent
intrerupere curent electric
intrerupere alimentare energie
e.on
e.on distributie
retea distributie energie electrica