Petrolul a coborât la minimul ultimelor peste două săptămâni

Petrolul a coborât la minimul ultimelor peste două săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 feb 2017

Prețul petrolului a coborat marți la minimul ultimelor peste două săptamâni, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea stocurilor din SUA, care ar putea submina eforturile Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și altor producători, printre care și Rusia, de a reduce oferta din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent, de referință pe piața globală, este tranzacționat pentru 54,8 dolari pe baril, în scădere cu 1,7% față de luni. Referința americană, West Texas Intermediate este în scădere cu peste 2%, tranzacționându-se pentru 52 de dolari pe baril. Ambele cotații sunt la cel mai redus nivel din ultimele peste două săptămâni.

Un sondaj realizat de Bloomberg sugerează că stocurile de petrol din SUA au crescut, săptămâna trecută,cu 2,5 milioane de bari, ceea ce ar reprezenta al cincelea avans săptămânal consecutiv. Datele oficiale vor fi publicate mâine.

Același sondaj indică o creștere săptămânală de 1,6 milioane de barili pentru stocurile de benzină, la un nivel record de 258,7 milioane de barili.

RECORD 238 de milioane de certificate verzi au fost vândute pe bursă în 2016 CITEȘTE ȘI RECORD 238 de milioane de certificate verzi au fost vândute pe bursă în 2016

Tot astăzi, Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA)  a publicat un raport în care estimează că producția de petrol a SUA va crește, anul acesta, cu circa 9 milioane de barili pe zi. Estimările anterioare indicau o creștere zilnică mai mică, de 8,9 milioane de barili.

OPEC a încheiat, în noiembrie, primul acord de reducere a producției din ultimii 8 ani, convenind tăierea producției zilnice cu 1,2 milioane de barili, la 32,5 milioane de barili. În decembrie, producători din afara cartelului s-au alăturat planului de tăiere a producției, pentru a susține revenirea prețurilor, convenind reducerea producției cu 600.000 de baril de petrol pe zi. 

Efectele acordului ar putea fi însă diminuate de o majorare a producției în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
wti
petrol
eia
stocuri
sua
opec
productie
rusia
benzina