Petrolul a recuperat scăderea din prima parte a zilei după ce datele au relevat scăderea stocurilor din SUA pentru a șasea săptămână la rând

Petrolul a recuperat scăderea din prima parte a zilei după ce datele au relevat scăderea stocurilor din SUA pentru a șasea săptămână la rând
scris 17 mai 2017

Prețurile petrolului au trecut în teritoriu pozitiv miercuri, după o scădere consemnată în prima parte a ședinței. Revenirea se datorează datelor oficiale, potrivit cărora stocurile de petrol din Statele Unite au avut, săptămâna trecută, al șaselea declin săptămânal consecutiv.

Potrivit Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au coborât cu 1,8 milioane de barili săptămâna trecută. De asemenea, stocurile de benzină au scăzut cu 400.000 de barili, iar cele de distilate, cu 1,9 milioane de barili.

Datele estimative publicate marți seara de Institutului American al Petrolului (API) sugerau o creștere a stocurilor, ceea ce a provocat temeri în rândul investitorilor.

ANRE introduce garanții financiare pentru contractele din energie, după criza din ianuarie CITEȘTE ȘI ANRE introduce garanții financiare pentru contractele din energie, după criza din ianuarieReferința Brent este în creștere cu 1,6%, la 52,5 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate – de referință la New York - cu 1,3%, la 49,3 dolari pe baril.

La începutul săptămânii, miniștrii Energiei din Arabia Saudită și Rusia au anunțat că sprijină prelungirea acordului de reducere a producției timp de nouă luni. Statele OPEC au convenit în noiembrie să reducă producția cu 1,2 milioane de barili pe zi, iar alți producători din afara organizației, inclusiv Rusia, au decis în decembrie să contribuie la reduceri cu 600.000 de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
stocuri
sua
eia
titei
cotatii
preturi
wti
brent