Petrolul coboară la minimul ultimelor 6 săptămâni după datele oficiale privind stocurile și producția din SUA

Petrolul coboară la minimul ultimelor 6 săptămâni după datele oficiale privind stocurile și producția din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 feb 2018

Cotațiile petrolului au trecut pe scădere în a doua jumătate a zilei, după ce autoritățile americane au anunțat că producția de petrol a urcat la un maxim istoric, iar stocurile de “aur negru” au crescut pentru a doua săptămână consecutivă, contrar estimărilor API, organizație ce reprezintă companiile de profil din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 20:00, barilul de Brent era tranzacționat la 65,25 de dolari, în scădere cu 2,4% față de referința de ieri și cu aproape 2 dolari sub prețul înregistrat în prima parte a zilei, când prețurile petrolului se apreciau ușor. Prețul Brent nu a mai coborât sub 66 de dolari pe baril din 26 decembrie.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, era cotat la 61,43 de dolari/baril, cu 3,1% sub prețul la care a închis marți.

Parcul eolian al grupului CEZ de la Cogealac și-a majorat producția de energie la un nivel record CITEȘTE ȘI Parcul eolian al grupului CEZ de la Cogealac și-a majorat producția de energie la un nivel record

Scăderile au fost declanșate de raportul săptămânal al Administrației americane pentru Informații în Energie (EIA), care a anunțat că atât stocurile, cât și producția de petrol au continuat să crească în săptămâna încheiată pe 2 februarie.

Stocurile de petrol s-au majorat cu 1,9 milioane de barili în perioada analizată, a doua săptămână consecutivă de creștere, potrivit raportului, citat de MarketWatch. Institutul American al Petrolului (API), organizație ce reprezintă peste 650 de jucători din sector, estimase scăderea stocurilor cu 1,1 milioane de barili.

Totodată, producția petroliștilor americani a crescut, săptămâna trecută, cu 332.000 barili, până la 10,251 milioane barili pe zi, un maxim record începând cu 1983, când EIA a început să colecteze datele.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
cotatii
pret