Petrolul se apreciază pe fondul revenirii timide a pricipalelor burse internaționale

Petrolul se apreciază pe fondul revenirii timide a pricipalelor burse internaționale
scris 7 feb 2018

Prețul petrolului a crescut miercuri dimineață pe fondul unei reveniri a indicilor bursieri, find totodată susținut de publicarea unui raport potrivit căruia stocurile de țiței din Statele Unite (SUA) au scăzut săptămâna trecută și în pofida avertismentelor analiștilor privind o posibilă revenire a producției americane și a scăderii cererii sezoniere de produse petroliere.

Petrolul Brent (de referință pe piața europeană și globală) era cotat la 08:32 (ora României) la 67,39 dolari pe baril, în creștere cu 53 de cenți, sau 0,79% față de nivelul de închidere al ședinței de tranzacționare anterioare.

La rândul său, țițeiul West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) se apreciase până la aceeași oră cu 0,69% sau 44 de cenți, fiind tranzacționat la un nivel de 63,83 dolari pe baril.

Încă un contract-mamut pentru gazele din Marea Neagră. Americanii de la ExxonMobil au pregătit jumătate de miliard de dolari pentru o platformă mobilă de foraj offshore CITEȘTE ȘI Încă un contract-mamut pentru gazele din Marea Neagră. Americanii de la ExxonMobil au pregătit jumătate de miliard de dolari pentru o platformă mobilă de foraj offshore

Evoluția prețului petrolului a fost susținută de apariția unui raport al Institutului american de petrol (API), potrivit căruia stocurile de țiței din S.U.A. au scăzut cu 1,1 milioane de barili în ultima săptămână, ajungând la 418,4 milioane de barili.

Cu toate acestea, mai mulți analiști citați de Reuters avertizează asupra riscurilor care ar putea conduce la o scădere a prețului petrolului, riscuri provocate atât de piețele financiare volatile, cât și de cererea sezonieră mai slabă. Pe termen scurt, aceștia anticipează o scădere a cererii ca urmare a intrării în lucrări de mentenanță a mai multor rafinării din emisfera nordică.

"Combinația dintre creșterea aversiunii față de risc și diminuarea sprijinului fundamental pe termen scurt continuă să creeze o presiune descendentă asupra petrolului", a declarat Ole Hansen, de la Saxo Bank, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
brent
wti