Petrolul se ieftinește cu peste 1%, după ce Rusia a exclus o nouă reducere a producției

Petrolul se ieftinește cu peste 1%, după ce Rusia a exclus o nouă reducere a producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 iul 2017

Cotațiile petrolului au întrerupt miercuri cel mai lung șir de aprecieri consecutive înregistrat în ultimii șapte ani, după ce Rusia a exclus reducerea suplimentară a producției de petrol, dincolo de tăierile agreate cu Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).       

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Aurul negru” a consemnat scăderi ușoare, de sub 0,5%, în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, însă declinul s-a accelerat brusc după ce Bloomberg a relatat că Rusia se opune oricăror tăieri suplimentare a producției de petrol.

Pe 25 mai, OPEC, Rusia și alți mari producători din afara cartelului au convenit să prelungească cu nouă luni, până în martie 2018, acordul prin care s-au angajat să reducă producția comună cu 1,8 milioane de barili/zi.

Transgaz construiește o nouă conductă de preluare a gazelor naturale din Marea Neagră, de 9 milioane euro. Pe unde va trece CITEȘTE ȘI Transgaz construiește o nouă conductă de preluare a gazelor naturale din Marea Neagră, de 9 milioane euro. Pe unde va trece

Prelungirea acordului a fost anticipată în piețe, însă au existat și speculații privind o eventuală reducere suplimentară a producției.

O nouă reducere atât de repede după extinderea acordului existent ar transmite un mesaj greșit piețelor, sugerând că semnatarii înțelegerii consideră că eforturile asumate nu sunt suficiente pentru a sprijini revenirea prețurilor, potrivit unui oficial guvernamental din Rusia.

În jurul orei 14:00, petrolul West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1,66%, până la 46,29 dolari/baril, în timp ce barilul de Brent se tranzacționa la 48,90 dolari, cu 1,43% sub prețul la care a închis marți, potrivit MarketWatch.

Contractele futures pentru pentrolul american au fost tranzacționate doar electronic marți, nefiind stabilită o referință la închidere, în contextul în care piețele din SUA au fost închise pentru Ziua Independenței.  

Luni, barilul de WTI s-a apreciat pentru a opta sesiune consecutivă, cea mai lungă perioadă de creștere neîntreruptă începând din ianuarie 2010.

Piața globală a petrolului a început să dea semne de reechilibrare în al doilea trimestru și va continua să se îmbunătățească până la finalul anului, a declarat, marți, șeful Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), Fatih Birol. El a avertizat, însă, că eventualele majorări ale producției în statele OPEC care nu participă la acord, precum Libia și Nigeria, vor submina eforturile cartelului în vederea reducerii surplusului de petrol din piață

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
scadere
rusia
productie
iea