Petrolul se îndreaptă spre un nou declin săptămânal, pe fondul temerilor legate de cerere

Petrolul se îndreaptă spre un nou declin săptămânal, pe fondul temerilor legate de cerere

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iun 2022

Cotațiile petrolului se apreciază vineri, după două zile de scăderi, însă sunt pe cale să încheie a săptămână consecutivă în teritoriu negativ, pe fondul îngrijorilor privind încetinirea economiilor și reducerea subsecventă a cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 15:00 (ora României), petrolul Brent avansa cu 1,70% față de referința de joi, la 111,88 dolari/baril. La New York, prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) se aprecia cu 1,85%, la 106,20 dolari/baril.

Cotațiile Brent au scăzut cu aproximativ 1,5% de la începutul săptămânii, iar prețul WTI s-a redus cu 2,4%, evoluție determinată, în parte, de temerile legate de impactul înăspririi politicii monetare de către Rezerva Federală asupra economiilor, care ar putea conduce la scăderea cererii globale de țiței.

FOTO Gigantul Beltrame, anunțat în premieră de Profit.ro, repornește COS Târgoviște, sub brandul Donalam. Investiții de aproape jumătate miliard euro, în pofida scumpirii energiei și concurenței non-UE cu costuri mici de mediu CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Beltrame, anunțat în premieră de Profit.ro, repornește COS Târgoviște, sub brandul Donalam. Investiții de aproape jumătate miliard euro, în pofida scumpirii energiei și concurenței non-UE cu costuri mici de mediu

"Prețurile au scăzut, în pofida semnelor continue că piața țițeiului și, în special, piața produselor petroliere rămân foarte strânse”, a comentat Ole Hansen, șeful departamentului de strategie pentru mărfuri de la Saxo Bank, citat de MarketWatch.

"Pe termen scurt, vom asista la o bătălie între traderii concentrați pe aspectele macroeconomice, care vând petrolul ca o acoperire împotriva recesiunii, și piața fizică, unde prețurile continuă să fie sprijinite de oferta restrânsă”, a precizat Hansen într-o notă adresată clienților.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
cotatii titei
brent
wti
fed
majorare dobanzi
recesiune