Petrolul se menține peste 35 dolari/baril, pe fondul deprecierii dolarului

Petrolul se menține peste 35 dolari/baril, pe fondul deprecierii dolarului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 feb 2016

Prețul petrolului s-a menținut joi peste pragul de 35 dolari/baril pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care deprecierea dolarului a atenuat îngrijorările investitorilor referitoare la creșterea stocurilor de petrol din SUA, scrie MarketWatch. Speculațiile privind o reuniune de urgență între OPEC și alți mari producători de petrol pe tema excedentului de producție au contribuit la aprecierea cotațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe bursa de la Londra, petrolul Brent a urcat cu până la 1,4%, la 35,54 dolari/baril, după ce miercuri a înregistrat un avans de 7%. Prețul petrolului WTI a crescut cu 2,7%, la 33,16 dolari/baril.

Creșterile au venit pe fondul deprecierii dolarului, care a scăzut joi la minimul trei luni și jumătate față de euro, ca urmare a îngrijorărilor referitoare la evoluția economiei americane și la posibilitatea ca Rezerva Federală (Fed) să amâne pentru 2017 o nouă majorare a dobânzii cheie.

Enel aduce în fruntea operațiunilor din România un grec, șeful diviziei de regenerabile pentru Europa de Est CITEȘTE ȘI Enel aduce în fruntea operațiunilor din România un grec, șeful diviziei de regenerabile pentru Europa de Est

În jurul orei 18:30, euro se tranzacționa la 1,1192 unități pentru un dolar, în creștere cu 0,8% raportat la închiderea de miercuri, de 1,1103 unități/dolar. Pe parcursul ședinței de astăzi, euro a atins un maxim de 1,1217 unități/dolar, cel mai ridicat nivel din octombrie 2015.

Totodată, sentimentul investitorilor s-a îmbunătățit după ce agenția iraniană Shana a relatat că șase mari producători de petrol, printre care Rusia, Iran și Venezuela, au stabilit organizarea unei întâlniri de urgență între membrii OPEC și statele din afara organizației.

"Teheranul a fost de acord să participe la reuniune", potrivit ministrului Petrolului din Venezuela, Eulogio del Pino, citat de Shana.

Cotațiile petrolului au revenit pe creștere miercuri, după pierderi de peste 9% în primele două zile ale săptămânii, în pofida datelor dezamăgitoare privind evoluția stocurilor din SUA. Agenția americană de Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile de petrol au crescut cu 7,8 milioane barili în săptămâna încheiată pe 29 ianuarie, la 502,7 milioane barili. Analiștii estimau un avans al stocurilor de până la 6 milioane barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
dolar
euro
evoluții