Petrolul se scumpește cu peste 20%, pe fondul așteptărilor legate de un acord între Arabia Saudită și Rusia

Petrolul se scumpește cu peste 20%, pe fondul așteptărilor legate de un acord între Arabia Saudită și Rusia
scris 2 apr 2020

Cotațiile petrolului cresc cu peste 20% joi seara, în urma comentariilor președintelui SUA, Donald Trump, cu privire la un acord iminent între Arabia Saudită și Rusia pentru reducerea producției.

Arabia Saudită și Rusia sunt pe cale să ajungă la o înțelegere privind reducerea producției cu 10 sau chiar până la 15 milioane de barili, a scris Trump pe Twitter.

Prețurile “aurului negru”, care se apreciau deja înaintea comentariilor lui Trump, au accelerat mișcarea de revenire.

Multiple măsuri anticoronavirus la Alro Slatina, printre care minimizarea interacțiunii între angajați. Compania sprijină instituțiile locale ce luptă cu pandemia CITEȘTE ȘI Multiple măsuri anticoronavirus la Alro Slatina, printre care minimizarea interacțiunii între angajați. Compania sprijină instituțiile locale ce luptă cu pandemia

În jurul orei 19:30 (ora României), petrolul Brent cu livrare în iunie era în urcare cu 23,44%, la 30,54 dolari/baril, după ce anterior a atins un maxim intraday de 36,29 dolari/baril.

Prețul petrolului WTI cu livrare în mai era în creștere cu 23,88%, la 25,16 dolari/baril.

Ambele sortimente de petrol au scăzut la minimele ultimilor 18 ani la începutul săptămânii, pe fondul cererii reduse din cauza pandemiei de coronavirus, precum și în contextul unui război al prețurilor între Arabia Saudită și Rusia, declanșat la începutul lunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi
crestere
arabia saudita
rusia
donald trump
reducere productie