Populația va avea preț plafonat la energie pentru un singur loc de consum

Populația va avea preț plafonat la energie pentru un singur loc de consum
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 nov 2022

Clienții casnici vor beneficia de prețuri plafonate la energie electrică pentru un singur loc de consum, potrivit amendamentelor la proiectul legii de aprobare a OUG nr. 119/2022 votate marți în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și analizate de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cazul clienților casnici, prețul final facturat prevăzut la alin. (1) (cele plafonate – n.r.) se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reședință ale clienților finali. Clientul casnic care are atât adresă de reședință, cât și adresă de domiciliu, poate beneficia de prețul plafonat prevăzut la alin. (1) fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reședință, pe baza unei declarații pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preț plafonat pentru un alt loc de consum″, este una dintre modificările introduse la comisii.

Fitch avertizează că mai multe default-uri ale unor mici piețe emergente sunt posibile în 2023 CITEȘTE ȘI Fitch avertizează că mai multe default-uri ale unor mici piețe emergente sunt posibile în 2023

Prețul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică va fi de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 - 31 martie 2025 de catre următoarele categorii de  clienți: 1. clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 0-100 kWh inclusiv; 2. clienții casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor; 3. clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ.

Pentru clienții de la punctele 2 și 3, plafonul se va acorda în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere, urmând ca prețul final facturat plafonat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

ULTIMA ORĂ Coaliția a decis cât le dă în plus pensionarilor. Majorare PLUS ajutor de la stat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Coaliția a decis cât le dă în plus pensionarilor. Majorare PLUS ajutor de la stat

De asemenea, prețul plafonat va fi de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat in perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către clienții casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins între  100,01 si 255 kWh.

Consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300  kWh/lună va fi facturat la prețul de 1,3 lei kWh, însă în cazul în care consumul depășeste 300 kWh/lună, întreg consumul va fi facturat la prețul de 1,3 lei/kWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare preturi energie
scumpire energie
consum energie