Prețul aluminiului s-a prăbușit după ce SUA au ridicat sancțiunile împotriva gigantului rus Rusal

Prețul aluminiului s-a prăbușit după ce SUA au ridicat sancțiunile împotriva gigantului rus Rusal
scris 20 dec 2018

Trezoreria SUA a anunțat că va ridica sancțiunile impuse companiilor aparținând miliardarului rus Oleg Deripaska, inclusiv cele care vizau producătorul de aluminiu Rusal și firma mamă En+, anunț care a prăbușit prețul aluminiului la cea mai redusă valoare din ultimele 16 luni, informează Reuters.

Pe de altă parte, acțiunile Rusal, al doilea mare producător mondial de aluminiu, au atins cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, crescând cu până la 26,8%, scrie Agerpres.

ExxonMobil și OMV Petrom se mai gândesc ce fac cu cel mai important zăcământ de gaze din Marea Neagră. Durata acordului petrolier pentru perimetrul offshore Neptun Deep, prelungită cu 15 ani, până în 2045 CITEȘTE ȘI ExxonMobil și OMV Petrom se mai gândesc ce fac cu cel mai important zăcământ de gaze din Marea Neagră. Durata acordului petrolier pentru perimetrul offshore Neptun Deep, prelungită cu 15 ani, până în 2045

"Aceste companii s-au angajat să reducă în mod semnificativ participația deținută de Deripaska precum și controlul exercitat de acesta", a informat Trezoreria SUA într-un comunicat de presă, precizând că sancțiunile vor fi ridicate în decurs de o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusal
aluminiu