Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie

Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2019

Prețul carburanților fără taxe în România continuă să fie mai mare decât media Uniunii Europene, iar, în cazul benzinei, scumpirea din ultimele patru săptămâni a fost mai mare decât cea de la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor publicației Oil Bulletin a Comisiei Europene, analizate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, benzina costă în prezent, fără taxe, 0,536 euro pe litru, iar media UE este de 0,518 euro pe litru. Spre comparație, la mijlocul lunii februarie, benzina era, în România, 0,501 euro pe litru, iar media UE era de 0,497 euro pe litru.

Big Brother energetic. E.ON a instalat într-o comună din Arad un sistem de iluminat public inteligent, dotat cu camere de supraveghere CITEȘTE ȘI Big Brother energetic. E.ON a instalat într-o comună din Arad un sistem de iluminat public inteligent, dotat cu camere de supraveghere

Se observă, astfel, că prețul benzinei în țara noastră a crescut cu 0,035 euro pe litru, în timp ce, în UE, scumpirea este de 0,021 euro pe litru.

În ceea ce privește motorina, prețul în România ajunge în prezent la 0,620 euro pe litru, față de 0,605 euro pe litru, cât este media UE. La mijlocul lunii februarie, motorina costa 0,602 euro pe litru în România, în timp ce media UE era de 0,585 euro pe litru.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
motorina