Prețul energiei din România este cel mai mic din regiune, dar importurile continuă

Prețul energiei din România este cel mai mic din regiune, dar importurile continuă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2019

Energia electrică pe piața spot din România este, duminică, cea mai ieftină dintre țările din regiune cu care țara noastră este cuplată, însă importurile continuă, potrivit datelor OPCOM și Transelectrica, analizate de AGERPRES.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, media prețului cu livrare duminică este de 203 lei pe MWh, cu un maxim de 276 lei pe MWh între orele 18:00 și 19:00. Aceste prețuri sunt mai mici cu peste 50% față de cele de acum două săptămâni.

Comparativ cu țările din regiune, energia cu livrare duminică are în România un preț de 42,79 euro pe MWh, în timp ce în Ungaria prețul este de 44,32 euro pe MWh, iar în Cehia și Slovacia - 44,18 euro pe MWh.

La ora 13:30, consumul de energie electrică al României era de 6.661 MW, producția - de 6.382 MW, iar importurile - de 279 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret energie
opcom
transelectrica
import energie