Prețul petrolului a urcat la 57 dolari/baril după ce OPEC și-a reafirmat angajamentul pentru reducerea producției

Prețul petrolului a urcat la 57 dolari/baril după ce OPEC și-a reafirmat angajamentul pentru reducerea producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2017

Barilul de petrol Brent a depășit, marți, 57 dolari pe piețele internaționale, în creștere cu 1,6% raportat la închiderea de luni, după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a reînnoit angajamentul în vederea reducerii producției cartelului și a estimat că stocurile mondiale de petrol vor continua să scadă în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit secretarului general al organizației, Mohammad Barkindo, datele pentru luna ianuarie arată că membrii OPEC s-au conformat în proporție de peste 90% cu prevederile acordului agreat la finele anului trecut, prin care OPEC și alți mari exportatori s-au angajat să reducă producția zilnică de petrol cu circa 1,8 milioane barili pe zi timp de șase luni.

"Toate statele vizate sunt determinate să se conformeze într-o și mai mare măsură", a spus Barkindo într-o conferință de presă la Londra, citat de Reuters.

Franklin Templeton: Hidroelectrica ar putea fi listată în acest an, dar trebuie îndeplinite unele condiții CITEȘTE ȘI Franklin Templeton: Hidroelectrica ar putea fi listată în acest an, dar trebuie îndeplinite unele condiții

Membrii OPEC se vor reuni pe 25 mai pentru a analiza o eventuală extindere a acordului ce vizează scăderea producției dincolo de jumătatea acestui an.

Reducerea producției cartelului va contribui la scăderea stocurilor de petrol și la creșterea prețurilor, a adăugat Barkindo. Analiștii Nomura estimează că petrolul se va scumpi la 60 dolari pe baril până la finele anului în contextul scăderii producției OPEC, în pofida acumulării de noi stocuri în SUA.

În jurul orei 14:30, barilul de Brent era cotat la 57,08 dolari, cu 1,6% peste referița de luni, de 56,18 dolari. Pe parcursul ședinței de astăzi, Brent-ul a atins un maxim intraday de 57,31 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
pret
opec