Prețul petrolului Brent a scăzut la minimul din martie

Prețul petrolului Brent a scăzut la minimul din martie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iul 2022

Petrolul s-a ieftinit și mai mult joi, după ce inflația peste estimări din SUA a crescut șansele ca Rezerva Federală (Fed) să continue să majoreze agresiv dobânzile. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rata anuală a inflației din SUA a atins, luna trecută, nivelul de 9,1%, contribuții majore având prețurile la benzină și alimente, dar și chiriile. Spre comparație, în mai, rata anuală a inflației se situase la 8,6%.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei românești în acest an, dar taie din cifra pe anul viitor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei românești în acest an, dar taie din cifra pe anul viitor

Referința globală Brent a scăzut cu până la 2,4%, atingând cel mai mic nivel din martie. West Texas Intermediate, de referință în SUA, este, de asemnea, în scădere, tranzacționându-se la un nou minim al ultimelor circa 3 luni. Dolarul și-a reluat avansul, ceea ce se reflectă într-o scădere a prețurilor pentru mărfurile cotate în această monedă.
 
Traderii anticipează, luna aceasta, o creștere istorică a dobânzii Fed, de un punct procentual.
 
Față de maximul atins în iunie, petrolul Brent a pierdut peste 20%.
viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
fed